URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 09 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că ucenicul și-a întrecut maestrul! Cine credea că odată cu plecarea lui Ilie Bolojan de la Primăria Oradea se va așterne liniștea peste oraș, că buldozerele nu vor mai trece prin sufragerii, că picamerele vor fi duse la topit și prin urbe vor zburda exclusiv bicicliști și trotinetiști înecați în clorofilă s-au înșelat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Octombrie 2024, 14:40

Tare-n parcare: Cum „omoară” Primăria Oradea orice loc de parcare gratuită din oraș (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Veniturile din parcări ale Primăriei Oradea sunt în continuă creștere. Anul trecut, bugetul local a încasat de pe urma șoferilor cu circa 5 milioane lei mai mult decât în 2022, suma ajungând la circa 6 milioane euro.

Pentru anul în curs este de așteptat ca veniturile să crească din nou, având în vedere noile parcări intrate „în producție”, printre care cea de tip park and ride din jurul catedralei ortodoxe de lângă șanțul Cetății, dar și eliminarea treptată a locurilor în care orădenii mai pot parca fără plată.

Spre exemplu, după demolarea clădirii de lângă Karaviem, din intersecția străzii Mihai Viteazul cu Evreilor Deportați, mulți șoferi și-au parcat mașinile, gratis, pe terenul astfel eliberat.

Presat de Primărie, proprietarul acestuia a fost însă obligat să îl înconjoare cu gard, astfel încât șoferii, până atunci feriți de amenzi, să fie obligați să își lase din nou mașinile în parcările cu plată.

Iar de lunea trecută, parcagiii au început să își facă rondul în zonă...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
bani ușor făcuți de primărie
Teoretic, in impozitul pe mașină este cuprinsă folosirea drumurilor publice. Că circuli sau ca stai. Taxa asta de parcare a fost la bază pusa în locurile aglomerate ca să nu vină toată lumea cu mașina până în mijlocul pieței de exemplu. Când au văzut ce bani se fac din asta au extins sistemul peste tot și a devenit o mașină de făcut cash. Nu va speriați nu e invenție românească. Ai noștri au copiat doar. Daca in viitor oamenii in general vor da masina pe bicicletă sau trotineta vor pune taxă și pe alea. Mai întâi numere de înmatriculare, apoi impozit, asigurare și in cele din urmă taxă de parcare. Trăiască economia capitalista.
Postat 09 Octombrie 2024, 17:14 de DaNu
@jane doe
Fetito, imi place (i)logica ta! Si eu ma intreb de ce trebuie sa platesc impozit pe locuinta sau pe masina.... de ce nu si pe frigider?! Sau pe pompa de caldura ori pe panourile solare? Ale mele fac mai mult decat 90% dintre masinile de prin oras....
Postat 09 Octombrie 2024, 16:16 de ili3
De ce?
Asta este mentalitatea romaneasca 100%. De cand ar trebui sa existe parcari gratuite? Pentru orice serviciu trebuie platit, iar, daca detin o masina trebuie sa intelege ca pe langa masina si combustibil am si alte cheltuieli, printre care si parcarea masinii. In plus daca parcarea este prea scumpa se poate folosi si transportul in comun sau alte mijloace de transport.
Postat 09 Octombrie 2024, 15:47 de ionDoe
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.529 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON