URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Iulie 2020, 18:57

Tânărul terapeut de la Fundația Mihai Neșu, bolnav de leucemie, a încetat din viață

Tânărul terapeut de la Fundația Mihai Neșu, bolnav de leucemie, a încetat din viață (Foto: Facebook - Facebook - Mihai Nesu Foundation)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vasile Bâlc, terapeutul de doar 28 de ani de la Fundația Mihai Neșu, bolnav de leucemie, a murit luni după amiază. Acesta nu a mai apucat să facă transplantul de măduvă.

Anunțul a fost făcut de colegii săi, pe pagina de Facebook a fundației. În urmă cu doar câteva ore, tot ei scriau că tânărul a intrat în comă luni dimineața.

"Vasile e un suflet frumos, aşa l-am cunoscut, un om vesel, darnic, puternic, care a vrut să lupte până în ultima clipă pentru viaţă. Ne-a dat o lecţie de viaţă. Ştim că de acolo de sus va fi cu noi, cu toţi cei ai fundaţiei, cu toţi cei dragi ai lui, în toate locurile în care a fost şi pe care ar mai fi vrut să le vadă", au scris colegii. Mesajul a fost publicat alături de câteva poze cu Vasile surprins în momentele în care ajuta copii veniţi la tratamente la centrul fundaţiei.

 

Dragi prieteni, Vasile cutezatorul, creativul, colegul si prietenul nostru, Vasile cel plin de viata, care era mereu...

Posted by Mihai Nesu Foundation on Monday, July 6, 2020

Vasile Bâlc, originar din Carei, a ajuns în Oradea în anul 2014, când s-a înscris la Facultatea de Geografie, Turism şi Sport, la programul de Kinetoterapie şi motricitate specială. După un an, s-a şi angajat în cadrul Fundaţiei Mihai Neşu, unde a tratat zeci de copii cu dizabilităţi, fiind specializat în Therasuit Therapy şi în hidroterapie. 

În iarna anului trecut, pe când avea 27 de ani, a fost diagnosticat cu leucemie. De atunci, tânărul a făcut patru şedinţe de chimioterapie, iar familia şi fundaţia încercau să strângă bani pentru transplantul de măduvă care i-ar fi putut salva viaţa. 

La începutul lunii iulie, pe fondul imunităţii scăzute, Vasile s-a îmbolnăvit şi de pneumonie, însă spera să-şi revină pentru a putea ajunge în Austria, acolo unde ar fi urmat să i se facă transplantul. Intervenția ar fi costat 150.000 euro, din care Vasile a reușit să strângă 45.000 euro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON