URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 24 AUGUST 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Marea problemă a politicienilor noștri nu este că mai toți sunt niște prostalăi, cu școli precare și cu creiere sumar mobilate. Problema principală este că, după ce că sunt așa cum sunt, mai și claxonează.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
De când locuiesc într-o suburbie a orașului am ocazia să urmăresc involuția de la entuziasm la delăsare în modul în care majoritatea orădenilor mutați la periferie își îngrijesc noile proprietăți. În primii 2 - 3 ani își fac curți arătoase, cu „amenajări peisagistice”, unii chiar și cu flori, iar apoi le lasă în paragină, de le năpădesc buruienile. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Dacă săptămâna trecută am prezentat modul în care se restituie sau se predă permisul conform acestor norme, săptămâna aceasta vom vedea la ce trebuie să fim atenți când suntem opriți pentru testare. Deoarece noile norme prevăd că se vor întocmi procese-verbale distincte de cele de sancționare prin care persoana oprită trebuie să furnizeze anumite date și trebuie să își exprime consimțământul pentru efectuarea unor proceduri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Iulie 2024, 21:25

Tânărul care a încercat să-l asasineze pe Donald Trump avea materiale explozive în mașină și acasă. Detalii dinaintea atacului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Thomas Matthew Crooks, americanul de 20 de ani care a încercat să-l asasineze pe fostul președinte Donald Trump, avea materiale explozive în mașină și în reședința sa, au declarat surse din rândul anchetatorilor pentru CNN, potrivit Antena 3. Detalii suplimentare despre aceste materiale nu se cunosc încă.

Crooks a fost ucis de agenții Serviciului Secret imediat după ce a tras asupra lui Trump, care susținea un discurs politic. Înainte de a fi omorât, atacatorul a împușcat mortal un alt participant la miting și a rănit grav alte două persoane. Fostul președinte american a fost rănit în zona urechii, iar susținătorii săi l-au văzut cu rana sângerândă în timp ce era scos de pe scenă de agenți.

După ce a fost omorât, atacatorul a fost identificat după arma pe care a folosit-o, pentru că nu avea asupra lui niciun act de identitate. Crooks a tras focurile de armă cu o pușcă automată, de pe o clădire aflată în apropiere de locul de desfășurare a mitingului politic, dar în afara zonei alocate participanților.

L-au observat că se comporta suspect

CNN mai scrie că Crooks a fost observat de forțele de ordine că avea un comportament suspect, în afara spațiului destinat mitingului. Ofițerilor de poliție li s-ar fi cerut să îl aibă în atenție, informație care a fost transmisă și către Secret Service.

Ulterior, oameni care l-au observat că e înarmat ar fi alertat polițiștii, dar fără ca asta să-l oprească pe atacator să-și ducă planul la îndeplinire.

Presa americană a aflat despre Crooks că locuia la o oră distanță de mers cu mașina de locul unde s-a întâmplat atacul, dar și că, atunci când era elev, a primit un premiu de 500 de dolari de la Inițiativa Națională pentru Matematică și Știință.

Trump nu își schimbă programul

Donald Trump a postat duminică un mesaj pe platforma sa socială Truth Social, spunând că aşteaptă cu nerăbdare să vorbească în Wisconsin, unde săptămâna viitoare va avea loc Convenţia Naţională Republicană, ceea ce înseamnă că nu îşi schimbă programul. De asemenea, fostul președinte le-a transmis americanilor să rămână uniţi.

„Mulţumesc tuturor pentru gândurile şi rugăciunile de ieri, deoarece numai Dumnezeu a fost cel care a împiedicat să se întâmple inimaginabilul. Nu ne vom teme, ci în schimb vom rămâne persistenţi în credinţa noastră şi sfidători în faţa răului", a spus Trump. „Iubirea noastră se îndreaptă către celelalte victime şi către familiile lor”, a adăugat el.

Biden a cerut o anchetă

Într-o declarație de presă făcută duminică la Casa Albă, președintele american Joe Biden a vorbit despre atac. Liderul american a spus din nou, așa cum a declarat la scurt timp după producerea tentativei eșuate de asasinat, că „nu există loc în America pentru violență” și că SUA au nevoie de unitate.

„Am vorbit cu Donald Trump, am avut o discuție scurtă și bună. Mă rog pentru el și familia sa. Condoleanțe pentru victima atentatului, a fost un bărbat care și-a protejat familia, Dumnezeu să îl protejeze”, a spus Biden.

„Știm cine e atacatorul, dar nu știm încă motivele din spatele atacului”, a mai declarat președintele, cerând tuturor să nu facă speculații privind motivele sau afinitățile politice ale atacatorului.

Joe Biden a anunțat și că a cerut o investigație independentă, pentru a afla toate detaliile întâmplărilor de sâmbătă, dar și că i-a cerut șefului Serviciului Secret să își revizuiască măsurile de securitate pentru Convenția Republicană.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Era plin de NPK în casa și mașina lui.
Normal că avea, dacă era dotat și cu lunetă la o pușcă. De acum încolo urmează disperarea liberală a tribului Biden&Co. cu tot felul de scenarii prin care să rezulte că, de fapt, puștiul de 20 de ani era un profesionist angajat de Trump ca să facă din el o victimă electorală. În orice caz, la fix a venit ... până și SUA o să-și ia țara înapoi, după ce fusese aproape total dominată de clanul Rothschild, patronul lui Soros, cu tot imperiul lor de descreierați aciuiți cu sedii discrete la Londra și Zurich.
Postat 15 Iulie 2024, 08:13 de KP
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4668 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON