Deputatul Szabó Ödön, președintele executiv al UDMR Bihor, consideră că anul super-electoral 2024, cu scrutinuri europarlamentare, locale, legislative și prezidențiale, va fi unul în care „cea mai gravă provocare a întregii societăți va fi menținerea stabilității”.
Referindu-se la altercațiile provocate de AUR și Diana Șoșoacă în Parlament, deputatul bihorean a condamnat faptul că „tonalitatea agresivă” a trecut „dincolo de limita verbalității”, aleșii ajungând să se agreseze fizic.
„Un an complicat”
„Urmează un an electoral complicat, în care cea mai mare provocare a întregii societăți va fi menținerea stabilității. În ultima perioadă, tonalitatea agresivă a mers spre o tonalitate a cărei agresivitate a mers dincolo de limita verbalității”, a declarat președintele executiv al UDMR Bihor într-o conferință de presă pe care a susținut-o joi pentru a-și prezenta bilanțul activității de deputat din acest an.
În acest sens, Szabó a afirmat că obiectivul societății românești ar trebui să fie rămânerea în cadrul valorilor UE și NATO, pentru care, a spus el, UDMR a militat dintotdeauna: „Sper foarte mult ca alegerile să consolideze totuși opțiunile strategice bune ale României, să rămânem ancorați în valorile europene și în valorile euroatlantice”.
Legea Educației, cea mai importantă
Pe de altă parte, vorbind despre activitatea sa din acest an în Camera Deputaților, Szabó a afirmat că, deși nu a fost inițiatorul acesteia, consideră că „legea cea mai importantă la care am lucrat în acest an este Legea Educației”, pe care a apreciat-o ca fiind foarte bună, chiar dacă „a fost adoptată într-un moment nefericit, cu un an înainte de alegeri”, iar aceasta, ca de altfel toate legile din acest domeniu, poate fi „ciuntită” prin metodologii elaborate de „funcționărimea din Minister”.
Tot cu referire la activitatea de deputat, Szabó Ödön a arătat că în acest an a inițiat 18 proiecte legislative adoptate de Parlament ca legi, reglementând domenii cum ar fi retrocedările de proprietăți, finanțarea cultelor, serviciile sociale și serviciile publice, fiind totodată autorul a circa 20 de întrebări și interpelări adresate ministerelor și altor autorități centrale.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.