URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Martie 2020, 19:40

Surse: Încă un bihorean, printre bolnavii confirmaţi cu COVID-19. Numărul total al cazurilor din judeţ a crescut la 6

Surse: Încă un bihorean, printre bolnavii confirmaţi cu COVID-19. Numărul total al cazurilor din judeţ a crescut la 6 foto: generic (sursa: https://www.commondreams.org/)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Numărul bolnavilor cu COVID-19 din Bihor a crescut, duminică, la şase persoane. BIHOREANUL a aflat, din surse neoficiale, că s-a confirmat infectarea în cazul unui alt pacient din judeţ.

Sursele ziarului nu au putut preciza dacă este vorba de un bărbat sau de o femeie, la fel cum n-au putut spune nici dacă este o persoană care s-a aflat în carantină ori în auto-izolare.

Secretomanie de neînţeles

Informaţiile sunt cu atât mai greu de obţinut cu cât de sâmbătă autorităţile judeţene nu mai au voie să ofere niciun fel de infomaţie privind îmbolnăvirile confirmate. Aşa cum BIHOREANUL a scris, din ordin de la Bucureşti, Direcţia de Sănătate Publică Bihor poate transmite în buletinele zilnice doar informaţii privind persoanele în carantină şi auto-izolate.

De asemenea, la fel ca toţi colegii săi din ţară, prefectul Dumitru Ţiplea a primit de la MAI un ordin prin care i se interzice expres să ofere public detalii despre bolnavii cu COVID-19.

Grupul de Comunicare Strategică de la Bucureşti, singura entitate care transmite informaţii privind îmbolnăvirile cu noul coronavirus, a luat decizia să nu mai spună din ce judeţe sunt bolnavii nou confirmaţi, sub pretextul că aceştia ar putea fi „stigmatizaţi”. Membrii acestui grup ignoră însă că bolnavii nu au cum să fie stigmatizaţi atâta vreme cât nu se cunoaşte identitatea lor, iar autorităţilor nu li se cere să prezinte numele şi prenumele acestora, ci doar date statistice din judeţe, astfel încât cetăţenii să cunoască realitatea din comunitatea care îi înconjoară.

Doar "italieni"

Primul caz de coronavirus din Bihor a fost confirmat pe 13 martie, fiind vorba de o orădeancă de 49 de ani care se întorsese din Italia. Aceasta a minţit la frontieră, însă, aşa că n-a fost oprită în carantină, ci s-a dus acasă. Totuşi, femeia a pretins că a rămas auto-izolată. 

Pe 18 martie, s-a confirmat al doilea caz din judeţ, la o femeie de 53 de ani, întoarsă de asemenea din Italia, şi care se afla într-un centru de carantină. 

Următoarele 3 cazuri au fost confirmate pe 20 martie, fiind vorba de un bărbat şi o femeie întorşi din Italia pe 13 martie, precum şi de un bărbat revenit tot din Italia după o zi, pe 14 martie.

Pe de altă parte, duminică, România a înregistrat şi primele decese în rândul unor bolnavi infectaţi cu noul coronavirus. Este vorba de un bărbat de 67 de ani care a murit în spitalul din Craiova şi un altul de 75 de ani, din Capitală. Amândoi sufereau şi de alte boli.

Citeşte pe această temă şi articolele:

Cum se pregătesc spitalele din Oradea în lupta anti-coronavirus: 75 de paturi de ATI, alte 10 pe drum, termo-scanner la Judeţean, pentru a depista orice posibil bolnav

La secret! Din ordin de la Bucureşti, DSP Bihor nu mai comunică numărul bolnavilor cu COVID-19 din judeţ

Al doilea mort de coronavirus în România! Un bărbat din București

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
@crisa : Suntem rai
Suntem rai??? Comentariu complet irelevent "Nu comentez Articolul" Sa postezei atunci pe pagina ta de facebook nu la rubrica comantarii de la un articol. Pe noi aici ne ingrijoreaza mai mult decizia guvernului de a nu disemina date statistici cruciale intrun mod transparent care sa poata fi folosite pentru oricine interesat sa ia masuri de autoprotectie.
Postat 23 Martie 2020, 21:12 de CucuBanana
Suntem rai.
Buna ziua, nu vreau sa comentez articolul, vreau sa va relatez o situatie concreta. In satul parintilor mei exista o persoana in izolare la domiciliu. Sunt persoane din sat care striga dupa rudele acestei persoane: virusatii, virusatii! Oamenii sunt rai. In loc sa fim empatici sa-i sprijinim pe cei aflati in izolare ii marginalizam si ii stigmatizam, iar la tara asta va deveni clar stigmatizare.
Postat 23 Martie 2020, 10:06 de crisa
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON