URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Aprilie 2024, 10:45

Sursa poluării de pe Peța, încă nedescoperită. Ce bănuieli au autoritățile (FOTO)

Sursa poluării de pe Peța, încă nedescoperită. Ce bănuieli au autoritățile (FOTO) (sursa foto: ABA Crișuri)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Angajați ai Administrației Bazinale de Apă Crișuri au început, luni dimineață, să adune toți peștii morți pe Peța, în urma unei poluări a cărei sursă a rămas deocamdată necunoscută.

Estimările autorităților sunt că în pârâu sunt circa 50 de kilograme de pești morți, care au fost omorâți de două valuri de poluare.

„Peștii care sunt în putrefacție au murit mai demult, iar ceilalți probabil în noaptea de sâmbătă spre duminică”, a declarat șeful Gărzii de Mediu Bihor, Sever Șerbănescu, luni, pentru BIHOREANUL.

Pentru a lămuri ce anume a ucis peștii, angajații ABA Crișuri au prelevat duminică trei probe de apă. „Rezultatul analizelor îl vom avea marți”, a declarat, luni, Anca Mihociu, purtătoarea de cuvânt a ABA Crișuri.

Autoritățile bănuiesc că peștii ar fi putut fi omorâți de un detergent sau o altă substanță chimică deversată prin rețeaua de canalizare pluvială, la care este conectată ilegal o rețea de canalizare menajeră.

„Pentru peștii care sunt deja în putrefacție, este posibil ca poluarea să provină din Sânmartin, deoarece s-au găsit exemplare și în amonte de Oradea, iar pentru cei morți acum, probabil poluarea provine din oraș”, a mai spus Șerbănescu.

Așa cum BIHOREANUL a scris, pârâul Peța s-a umplut duminică de pești morți care au creat imagini dezolante în zona Cantemir.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Suntem o nație de IDIOȚI cu " i " mare
Am bătut multe țări, dar râurile și lacurile din România sunt un dezastru datorită nouă Românilor. Nu am văzut un rău sau lac murdar in Germany, Franța, Irlanda, Anglia, Suedia, Spania și pe unde dracu am mai fost, dar nu mai vezi nici in Ungaria. Dar la noi e o cultură sa arunci leșuri de animale in râuri sa lacuri, cauciucuri, frigidere, mobilier etc, mai trebuie sa aruncăm cadavre de oameni ca să fim în rând cu India ( GANGE ) . Bă nebunule, idioților ( sa nu-mi scuzați limbajul ) guvernanților, amenzile te civilizeaza și sunt prea mici, fă-le mai mari pt proști. Alții protejează o palma de apă și pe noi ne doare-n bască.
Postat 01 Aprilie 2024, 18:53 de Sandu2100
avem....organe sigure
de o saptamana si in zona CARTIER FELIX din Sanmartin, Peta duhnea a fecale si avea o culoare cacanie, tulbure, numai astia de la ape/mediu au aflat dupa mai bine de o saptamana si! Cineva a deversat fosa septica de la un stabiliment din zona diret in Peta .... sa aiba pestii ce manca, sigur nu se va gasi vinovatul ca ..."se rezolva"
Postat 01 Aprilie 2024, 13:42 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON