URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 08 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că, în sfârșit, contraselecția practicată la PNL de primul schior al țării începe să dea roade. Cum cifrele arată că blândul general Ciucă stă în sondaje pe undeva în marja de eroare a acestora, liberalii s-au trezit că nu e prea sănătos să mergi la război cu declarația de capitulare gata semnată. Și acum umblă după persoane cât de cât frecventabile...
Zic şi eu
Adrian Cris
Mai mult de jumătate dintre comunele bihorene se laudă cu săli și terenuri de sport, ba și cu capele prin cimitirele sătești, făcute cu sute de milioane de lei încă din epoca lui Adrian Năstase, apoi din răposatele programe naționale de dezvoltare locală PNDL 1 și PNDL 2, gestionate de Elena Udrea și Liviu Dragnea, iar în ultimii trei ani și din Programul Național de Investiții Anghel Saligny.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Decembrie 2018, 08:55

Supraimpozitare cu reducere: Cum a băgat Primăria spaima-n orădeni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Peste 1.000 de orădeni au fost săptămâna trecută la Primărie cu jalba în proţap, după ce în a doua parte a lunii noiembrie cei care locuiesc pe străzi unde s-au făcut investiţii în infrastructură au fost somaţi să renunţe la WC-urile din fundul curţii şi să se racordeze la reţeaua de canalizare pentru a evita supraimpozitarea cu 50%.

Cum la sfârşit de an trimit mii de somaţii către toţi orădenii vizaţi de supraimpozitare, fie pentru că nu şi-au reabilitat faţadele, fie pentru că nu-şi întreţin terenurile sau îşi lasă închise spaţiile comerciale, funcţionarii s-au încurcat în acte.

Citește mai departe, pe blogul lui Bihorel!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Și tot crește
Să crească atâta timp cât se construiește.
Postat 14 Decembrie 2018, 00:06 de Sandu1206
Pe o scara de la 1 la 10...
supraimpozitarile incep la 50% si se opresc la 500%.La fel creste si indicele de performanta al specialistilor ce calculeaza aceste bonificatii.Daca erau ceva integrale,logaritmi, mai intelegeai, dar sa nu se descurce cu zerourile ,e usor alarmant.Cum vor tine ritmul in anii ce vor veni,cu orasul intr-o supradezvoltare,megadezvoltare,peste putintele unui bugetar de rind.Totul pentru front,totul pentru victorie...
Postat 13 Decembrie 2018, 15:49 de excalibur
Și tot crește ... și o să crească mult încă !?!
Nu de alta dar "lovitura" dată de Corina Crețu, comisarul european pe dezvoltare regională, vizează direct aberațiile edililor noștri care s-au înghesuit în "Alianța Vestului" cu scopul de a betona cu bani europeni toată Oradea ... pe banii noștri, ai tuturor contribuabililor care apreciem vegetația urbană !?! Și zise, Corina: "... nu se pot aloca și finanța, din fonduri europene, asociațiile unor localități, ci doar prin mecanismele instrumentelor structurale, adică cele de coeziune și regionale aflate la dispoziția guvernelor și regiunilor de dezvoltare stabilite prin legi adoptate deja înainte de aderare. Reconfigurarea teritorială nu este admisă de Uniunea Europeană nici pe criterii financiare dar nici administrative. Finanțarea directă a unor astfel de alianțe încalcă chiar și Constituțiile țărilor membre. Îmi pare rău pentru inițiatori, pentru că nu se pune problema unor altfel de politici decât a celor din cadrul actual care, poate, se vor schimba după 2020 dacă Parlamentul Ruropean va decide asta" ... !?! Așa a spus Corina Crețu, alaltăieri, răspunzând întrebărilor lui Bușoi pe această temă, în timpul unei discuții după închiderea ședinței care a emis rezoluția Schengen pentru Bulgaria și România.
Postat 13 Decembrie 2018, 10:51 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4799 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON