URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Iulie 2013, 16:01

Studenţii electronişti, "racolaţi" de firmele de profil direct la ieşirea din examenul de licenţă (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Studenţii specializărilor de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Universităţii din Oradea şi-au susţinut săptămâna aceasta examenele de licenţă, însă nu au fost evaluaţi doar de profesorii din facultate, ci şi de reprezentanţii companiilor de profil, aşa cum se întâmplă cu toate promoţiile de studenţi, de cinci ani încoace.

La examenele din acest an au participant reprezentanţii Plexus, Celestica, Connectronics şi Continental Automotive Timişoara, cea din urmă companie fiind pentru prima oară prezentă la un examen de licenţă la Oradea. Cu toţii au urmărit atent prezentările studenţilor orădeni, chit că nu erau foarte străini de ele. Nu de alta, dar, pe lângă un profesor al facultăţii, studenţii au fost coordonaţi în realizarea lucrării şi de un inginer de la una din companii.

"În octombrie, companiile partenere au venit cu o selecţie de titluri de lucrări de diplomă, împreună cu cadrele didactice au căzut de acord care se păstrează, iar studenţii şi-au ales titlul. Foarte important este că aceste lucrări de diplomă se organizează pe fluxul tehnologic al companiilor, adică se implementează la ei", a explicat, joi, pentru BIHOREANUL, Cornelia Gordan, directorul Departamentului de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei. Altfel spus, tinerii studiază pentru licenţă proiecte clare, cu aplicabilitate.

Pe lângă că îşi scriu licenţa sub coordonarea inginerilor din companii, din timpul facultăţii, studenţii iau contact cu firmele care i-ar putea angaja, întrucât îşi fac şi practica acolo. Aşa se face că în anul 4 aproape toţi au deja un loc de muncă în domeniul în care învaţă.

Totuşi, asta nu înseamnă că rămân acolo pentru totdeauna. Asta pentru că, la finalul examenului de licenţă, reprezentanţii companiilor ofertează tinerii pe care îi consideră promiţători. De îndată ce ies din sala de examen, tinerii sunt abordaţi de companii, cei mai buni fiind în atenţia tuturor firmelor prezente. Aşa se poate ajunge ca, de pildă, un angajat al unei companii să fie ofertat, chiar sub ochii reprezentanţilor acestei companii, de o altă firmă.

Colaborarea dintre facultate şi companiile de profil a dus, totodată, şi la dotarea cu mobilier ori echipamente a unor laboratoare din cadrul departamentului. De asemenea, an de an, studenţii fac chiar şi două săptămâni de cursuri şi laboratoare la sediul companiei Celestica, utilizând tehnica şi echipamentele companiei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Cunostinte zero
Din pacate marea lor majoritate nu face nici macar cat un tehnician. Exceptiile doar intaresc regula...
Postat 19 Iulie 2013, 22:53 de Cinevadinoradea
bla
Angajeaza tehnicieni si daca au diploma....motivand ca nu au experienta.....doar la noi e asa......si nemtii cauta ingineri din romania pe care ii specializeaza si le ofera un job pe bani seriosi :).
Postat 18 Iulie 2013, 20:58 de ANDY
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON