URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Ianuarie 2022, 09:35

Studenţie pe telefon: La Universitatea din Oradea, studenţii învaţă cu ajutorul unei aplicaţii pentru telefoanele mobile

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Din acest an, studenţii şi profesorii Universităţii din Oradea au la dispoziţie o nouă aplicaţie educaţională, pe care o pot folosi pentru învăţarea de la distanţă, acces la cursuri ori alte materiale sau pentru comunicare.

Instituţia orădeană are aplicaţia disponibilă în magazinele de aplicaţii pentru telefoanele mobile.

"eLearning UOradea face parte din categoria "Education" şi este accesibilă, atât prin App Store, pentru utilizatori Apple, cât şi prin Play Store, pentru utilizatori Android. Aplicaţia oferă acces direct, cu ajutorul dispozitivelor mobile, la platforma Moodle a Universităţii din Oradea, care este accesibilă şi la nivel de browser la  adresa: https://e.uoradea.ro", se arată într-un comunicat transmis de Universitate.

Aplicaţia asigură posibilitatea unui acces prietenos şi personalizabil la cursuri, calendar, notificări, note, fişiere proprii şi la alte elemente accesibile prin intermediul aplicaţiei.

Rectorul Universităţii din Oradea, prof. univ. dr. ing. habil. Constantin Bungău, a declarat, conform comunicatului, că instituţia de învăţământ pe care o conduce "este prima şi, probabil, până acum, singura universitate din România care şi-a personalizat, sub forma de Apps, pentru terminale mobile, aplicaţia universitară dedicată învăţământului online". "Sperăm ca şi studenţii noştri să se bucure şi să se folosească din plin de ea", a precizat Bungău.

În realitate, însă, aplicaţia Universităţii nu este nici prima, nici singura. O aplicaţie similară, pentru telefoane mobile, are încă din septembrie anul trecut Universitatea de Vest din Timişoara.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
mai bine mai tarziu...
Nu stiu ce sa spun sau sa va spun. Reclama??? Unele universitati au de 2 ani altele......din vest...nu mai vorbim. Propun modestie, mana pe carte si sa lasam gaurile in macaroane.
Postat 07 Ianuarie 2022, 16:10 de Christa
Se și vede ...
... după rezultate.
Postat 07 Ianuarie 2022, 13:16 de KP
Avea rost? Bani aruncati !
Nu ca as fi un anti asa ceva, mai ales ca stim cu totii jegul si incompetenta in care se scalda fabrica de diplome..pardon, Universitatea din Oradea, dar cred sincer ca banii investiti in toata aceasta platforma - dezvotare, menentanta, imbunatatiri viitoare - puteau fi folositi mult mai bine. Era mai ieftin sa foloseasca o parte de bani pt implementarea unei solutii DEJA existente si testata si folosita global - precum Google Classroom, Canvas LMS, LearnDash etc - iar o alta parte pt niste proiecte de cercetare, investitii in laboratoare, etc. Poftiti de invatati: https://research.utcluj.ro/tl_files/research/Active%20projects/00_Proiecte_in%20derulare_DMCDI_2021_sept_2021_tip_proiect.pdf
Postat 07 Ianuarie 2022, 13:10 de Szaby_Oradea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON