URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 11 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Vestea a fost dată de primarul Timișoarei. Media pe cap de locuitor a impozitului pe venitul global este, la nivel național, de 2.000 lei, iar Guvernul a decis că pentru tot ce depășește această limită va lua un impozit suplimentar de 15% pentru bugetul statului. Timișoara pierde la faza asta 13 milioane euro, Oradea 1,2 milioane.
Zic şi eu
Adrian Cris
În pline constrângeri bugetare, la care am ajuns după deficite adunate an de an și din cauza cărora plătim împrumuturi la dobânzi tot mai ridicate, ceea ce ne obligă să reducem orice cheltuială evitabilă, Bihorul are șansa să continue proiecte de investiții considerabile, nu doar cu fonduri de la UE, ci și din bugetul statutului.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 27 ianuarie 2025, Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie foarte importantă cu privire la infracțiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența stupefiantelor. Decizia a fost motivată și publicată în Monitorul Oficial, pe 28 ianuarie.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Iunie 2023, 18:25

Studenți și elevi, viitori artiști plastici, expun împreună la Biblioteca Universității din Oradea (FOTO)

Studenți și elevi, viitori artiști plastici, expun împreună la Biblioteca Universității din Oradea (FOTO) (foto: Universitatea din Oradea)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Elevi din 15 școli din Bihor au avut ocazia să experimenteze viața de student, dar și pe cea de artist!

În cadrul unui proiect al Facultății de Arte, care i-a invitat în atelierele de arte vizuale, elevii au fost studenți pentru o zi, iar cele mai bune lucrări făcute de ei sunt expuse la Biblioteca Universității.

Pe simeze li s-au alăturat și studenții orădeni, care prezintă jucării, machete, piese vestimentare și alte creații. Vizitatorii pot astfel să arunce o privire spre potențialul viitorilor artiști locali. Expoziția a fost vernisată joi și va rămâne deschisă până pe 30 iunie.

„Proiectul educațional „Student pentru o zi, profesor pentru o viață” este realizat de către Facultatea de Arte a Universității din Oradea, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor. El ca scop crearea unui dialog constructiv și creativ, între învățământul preuniversitar și cel universitar. Coordonatorii proiectului sunt: lect. univ. dr. Titiana Marcu și prof. Gabriela Sim”, a explicat decana Facultății de Arte a Universității din Oradea, conf. univ. dr. Corina Andor.

În total, în anul universitar 2022-2023, 180 de elevi, însoțiți de profesorii lor de Educație plastică, au participat la activitățile Facultății de Arte. „Ați făcut o muncă foarte bună. Sunt fericită să pot spune că elevii de azi ai Liceului de Arte din Oradea vor fi studenții de mâine ai universității noastre”, le-a spus lectorul Titiana Marcu.

Profesoara Gabriela Sim a afirmat și ea că proiectul „Student pentru o zi, profesor pentru o viață” este unul de succes: „Este un proiect foarte îndrăgit de copii, mai ales de viitorii studenți. Am adunat aici cele mai bune lucrări ale elevilor și studenților pe care nu pot decât să-i felicit pentru rezultatul muncii lor”.

Școlile partenere ale acestui proiect sunt Colegiul Național Onisifor Ghibu, Liceul Teoretic Lucian Blaga Oradea, Liceul Don Orione Oradea, Liceul de Artă Oradea, Liceul Teologic Reformat Lorantffy Zsuzsanna, Liceul Teologic Romano-Catolic Szent László, Oradea, Liceul Teologic Betel Oradea, Liceul Teoretic Lucian Blaga Oradea, Școala Gimnazială Oltea Doamna, Școala Gimnazială nr.11 Oradea, Școala Gimnazială Nicolae Bălcescu Oradea, Liceul Tehnologic Nr 1, Dobrești, Liceul Teoretic Nr 1 Bratca, Liceul Tehnologic Nr 1, Șuncuiuș, Școala Gimnazială Dimitrie Cantemir, Oradea, Liceul Teoretic Constantin Șerban, Aleșd.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8173 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON