URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 04 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În sfârșit, Primăria se apucă de proiectarea reabilitării și extinderii Stadionului Tineretului. Vreme de mulți ani baza sportivă a rămas la stadiul anilor 70, doar că ceva mai dărăpănată. De altfel, multe obiective au căzut pradă, în toată țara, lipsei de bani sau nepăsării, pentru că patrimoniul aparține diverselor ministere incapabile să acceseze fonduri europene.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Februarie 2022, 15:55

Strada Traian Blajovici din Oradea se închide traficului auto. Se amenajează căile de acces spre noua Sală Polivalentă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Strada Traian Blajovici din Oradea se va închide începând de marți traficului rutier, pe o porţiune, pentru lucrări la căile de acces la noua Sală Polivalentă.

Interzis către șoseaua de centură

Comisia Tehnică pentru Probleme de Circulație din cadrul Primăriei a hotărât luni, la propunerea firmei Selina, blocarea accesului auto pe tronsonul delimitat de străzile Făgărașului, de pe malul Peței, și Islazului de lângă cartierul Europa.

„Începând de mâine, nu se va mai putea circula cu mașina pe tronsonul dintre fostul abator și șoseaua de centură. Constructorul va începe amenajarea căilor de acces la noua sală polivalentă. Imediat după podul și linia de tramvai va fi amenajat un sens giratoriu, iar porțiunea nemodernizată din strada Făgărașului de pe malul Peței va fi asfaltată”, a declarat pentru BIHOREANUL viceprimarul Marcel Dragoș.

Potrivit viceprimarului, lucrările nu vor afecta circulația tramvaielor pe linia de pe malul pârâului Peța.

Cu inaugurare pe 20 aprilie

Lucrările de amenajare a noii săli polivalente se apropie de sfârșit.

„Căile de acces la sala polivalentă sunt printre ultimele lucrări pe care le mai avem de făcut. Noua sală polivalentă are deja curent și căldură, iar acum se fac probele tehnologice. La începutul lunii martie, constructorul ar trebui să aibă deja avizul ISU Crișana, după care vom putea face recepția”, a spus viceprimarul.

După cum BIHOREANUL a mai scris, noua arenă sportivă a orașului va fi inaugurată pe 20 aprilie cu ediția 2022 a All Star Game-ului baschetului românesc. Competiția va fi organizată pentru a patra oară în Oradea, după edițiile din 2005, 2010 și 2016.

Noua arenă sportivă are o capacitate e 7.000 locuri la spectacole, 5.500 la competiţiile de handbal şi 5.200 la cele de volei şi de baschet.

Investiţia a depăşit în total 28 de milioane de euro, din care aproape 23 de milioane au fost asigurate de Ministerul Dezvoltării prin CNI, iar 5,2 milioane euro din partea Primăriei Oradea.

Municipalitatea acoperă cheltuielile pentru încălzire (inclusiv cu apă geotermală) şi pentru amenajările exterioare (inclusiv o parcare cu centrală fotovoltaică, pe copertinele acesteia urmând să fie montate panouri fotovoltaice, cu o capacitate de 0,85 megawaţi).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8595 RON
  • 1 EUR = 4.9766 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON