URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 August 2024, 14:41

Stadionul „Motorul” din Oradea a fost reabilitat. Va fi predat către FC Bihor (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lucrările de modernizare a stadionului „Motorul” din Oradea au fost finalizate, urmând să fie efectuată recepția acestora, au anunțat marți reprezentanții Primăriei Oradea. 

Vechiul stadion de pe Calea Clujului nr. 202/C a trebuit reabilitat și modernizat deoarece se afla într-o stare avansată de degradare. Suprafața de joc era impracticabilă, iar tribunele uzate. Investiția a fost realizată de Primăria Oradea, prin Direcția Patrimoniu Imobiliar.

„Baza sportivă de pe Calea Clujului a fost supusă unui amplu proces de modernizare, constând în realizarea a două proiecte, unul derulat de CNI și celălalt de municipiul Oradea. Municipiul Oradea s-a ocupat de transformarea vechiului stadion Motorul și aducerea acestuia la standarde ridicate, pentru ca sportivii de la FC Bihor să aibă condiții moderne de antrenament. Lucrările au cuprins realizarea unui corp de clădire cu destinația de vestiare și săli de forță, instalație de nocturnă, sistem de drenaj a suprafeței de joc, refacerea suprafeței de joc și montarea de gazon, un gard metalic spre Calea Clujului, împrejmuirea terenului de joc cu plase de protecție de 6 m înălțime și realizarea tribunelor de tip gradene”, a precizat Lucian Popa, directorul Direcției Patrimoniu Imobiliar din cadrul Primăriei Oradea.


sursa foto: Primăria Oradea

Acesta a precizat că, suplimentar, Direcția Patrimoniu Imobiliar a realizat „un foraj de apă de 90 m adâncime, care va ajuta la menținerea în stare optimă a gazonului de pe suprafața de joc, reducând și optimizând costurile cu consumul de apă, mai ales pe perioadele caniculare”.

Conform comunicatului municipalității, corpul de clădire cu destinația de vestiare și săli de fitness are o suprafață utilă de 265 mp și include: o sală de fitness cu o capacitate de 50 locuri, trei vestiare (două pentru echipe și unul pentru arbitri), grup sanitar, zonă de dușuri, depozit. 

În ceea ce privește instalația de nocturnă, aceasta se sprijină pe 8 stâlpi de susținere, pe care s-au montat proiectoarele LED.


sursa foto: Primăria Oradea

Suprafața de joc a terenului de fotbal a fost completată cu un strat de pământ vegetal (30 cm) pentru ridicarea nivelului și a fost înierbată. Terenul are o suprafață de 6.423 mp, având o dimensiune de 62/103,6 m. De menționat că terenul are și o instalație de irigare cu aspersoare automate.

Lucrările au fost executate de S.C Construcții Bihor S.A, valoarea contractului de lucrări (proiectare + execuție) fiind de 2.940.365 lei. 


sursa foto: Primăria Oradea

„Stadionul va putea găzdui turnee de juniori, inclusiv cu participare internațională”, menționează reprezentanții municipalității. 

Primăria Oradea va pune baza „Motorul” la dispoziția FC Bihor, care o va putea folosi atât pentru echipa de seniori, cât și pentru copii și juniori. 

Pe de altă parte, amintim că, lângă Stadionul „Motorul”, Compania Națională de Investiții realizează, încă din 2021, lucrări de amenajare a unei baze sportive, în valoare de 6,4 milioane lei. Complexul sportiv, care va cuprinde un teren de fotbal și, totodată, un teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis, cu vestiar și parcare, trebuia finalizat încă din ianuarie 2023, dar lucrările sunt întârziate.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Ce folos...
CE FOLOS??!!
Postat 20 August 2024, 22:28 de AnaConda
critici multe
o sa curga apa intre cadite, si la cum acopera primaria oradea mentenanta, o sa curete odata la 2 ani mizeria de acolo? Era mai binevenit niste acoperitoare la tribune, chiar si cu tarpa de panza decat "luxul" din pozele de la lansare ("prima inchiriere"). Ca sa fiu mai gica-contra: isi fac fantana de mare adancime in regie proprie ca e scumpa apa de la oras? Inca 2m si poate iriga gazonul cu apa termala. Daca era captata apa de ploaie adunata sub/langa teren, nu critica ecologistii investitia. Pe de alta parte, e la ochiul orbului ca in ziua de azi fara irigatie nu ai gazon viu, si nu e gazon de placere, ca si la sinele de tramvai (unde poti propune niste buruieni mai rezistente la seceta), ci e teren de sport, asa ca trebuie intretinut, asa ca irigatia e o investitie buna si necesara.
Postat 20 August 2024, 21:45 de unu
arata bine dar...
e bine ca se fac investitii in sport insa la fel ca "unul" din comentariul anterior sunt de parere ca acea faianta este una de un chich desavarsit. si nu inteleg unde se va scurge apa de pe peretii dusurilor ca acele cadite sunt mai mici....
Postat 20 August 2024, 17:17 de seb77
tribuna in soare si ploaie
Puteau pune un acoperis la tribuna aia, in loc sa capitoneze peretii interiori cu lemn masiv, ca nu esti la restaurant acolo. Nu mai zic de marmura aia chicioasa si scumpa din bai.
Postat 20 August 2024, 15:14 de unul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON