URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 04 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De curând, prin zona Beiușului au apărut lupii, alți protejați, un fel de pensionari speciali ai regnului animal. Mănâncă vaci, porci, ba chiar și câinii care au curajul să-i latre. Aici treaba este și mai încurcată. Lupii sunt protejați și de ecologiști, dar și de votanții suveraniștilor, dacă aduc adeverință că sunt lupi dacici.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Martie 2013, 13:16

Sportivi din toată ţara se întrec la primul campionat de ciclism montan din Oradea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Biciclişti din mai multe judeţe s-au strâns, sâmbătă, înainte de prânz, în pădurea de la capătul străzii Gheorghe Doja, pentru a lua parte la primul campionat local de ciclism montan, organizat de clubul Velo Sport Oradea.

Startul s-a dat la ora 11, din faţa filigoriei din pădure, pe listă fiind înscrişi 34 de participanţi. Echipaţi cu căşti, costume speciale şi ochelari, concurenţii nu s-au lăsat intimidaţi de vântul şi ploaia măruntă şi s-au avântat prin pădure.

"Am lansat un campionat local de ciclism montan gen Cross Country Olimpic (prescurtat XCO), pe un traseu de 3-5 kilometri. E un traseu mai spectaculos, prin pădure. Fiind la prima etapă, dificultatea traseului e un pic mai lejeră, dar pe parcursul celorlalte două etape dificultatea va creşte şi astfel se vor decide şi câştigătorii. Concurenţii au venit din toată ţara, Oradea, Cluj, Timişoara chiar şi din Poloieşti, şi ei sunt obişnuiţi cu asemenea trasee", a declarat Norbert Dormany, preşedintele Clubului Velo Sport Oradea, organizatorul evenimentului.

Concursul se desfăşoră pe 11 categorii, în funcţie de vârstă, sex şi nivelul de pregătire în ciclism, în trei etape (prima cea de sâmbătă, următoarea pe 12 mai şi finala pe 11 august, când va avea loc Cupa Crater XCO Betfia), iar câştigătorii trebuie să fi participat minim la două dintre ele.

"Scopul acestui campionat este de a populariza acest sport şi pe plan local. Dorim să avem participanţi cât mai buni pe plan naţional şi de ce nu pe plan internaţional", a mai spus Dormany.

Concurenţii sunt punctaţi după fiecare etapă, însă nu toţi reuşesc să şi termine cursa. Sâmbătă, de pildă, unul dintre concurenţi, un italian, om de afaceri în Oradea, a fost nevoit să abandoneze, după ce s-a ales cu o pană la bicicleta sa în valoare de aproximativ 2.700 de euro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8595 RON
  • 1 EUR = 4.9766 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON