URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Septembrie 2018, 14:20

Sport numai pe bani! Parcul Salca III intră în administrarea CSM Oradea şi nu va mai fi gratuit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La doar 20 de zile de când a deschis Parcul Salca III, Primăria îl închide! Viceprimarul Florin Birta a anunţat luni două decizii cu privire la acest parc: darea lui în administrare către CSM Oradea, respectiv introducerea de tarife de acces.

"Am încercat de la deschidere să lăsăm liber accesul în acest parc, dar am avut multe reclamaţii cu privire la distrugeri şi ocuparea terenurilor fără să se ţină cont de o anumită limită de oră, aşa că am hotărât să dăm parcul în administrare Clubului Sportiv Municipal şi să introducem anumite tarife pentru utilizarea terenurilor", a declarat viceprimarul Birta, într-o conferinţă de presă ce a precedat şedinţa Consiliului Local în care au fost supuse votului aleşilor cele două decizii.

Tarifele de acces pe terenurile Parcului Salca III sunt mai mici decât la alte baze sportive din oraş, a subliniat viceprimarul. "Am decis să avem tarife mai mici cu 20% decât cele ce se practică în acest moment în municipiu, dar calculate pentru a acoperi costurile de administrare şi de întreţinere", a precizat Birta.

Conform proiectului de hotărâre, o oră de joacă pe terenurile de fotbal va costa 40 de lei, înainte de ora 18, respectiv 80 de lei, după ora 18, o oră la un panou de baschet va costa 10 sau 20 de lei, iar pe terenul de tenis doritorii vor plăti 15 sau 20 lei / oră. În fine, amatorii de tenis de masă vor plăti 10 sau 20 de lei pe oră, tot în funcţie de intervalul în care joacă. Orădenii vor trebui şi să îşi rezerve terenurile pentru orele de joc dorite, motiv pentru care CSM Oradea va avea în parc angajaţi care să noteze aceste programări. Toate aceste prevederi au fost votate de aleşii orădenilor, în şedinţa care a avut loc luni.

Întrebat de jurnalişti, în aceeaşi conferinţă de presă, dacă consideră un eşec faptul că n-a reuşit să lase parcul cu acces gratuit, aşa cum a fost el gândit, primarul Ilie Bolojan a negat.

"Nu este un eşec, ci o realitate. În condiţiile în care nişte adulţi joacă pe un teren 3-4 ore, copiii nu au acces, prin urmare trebuia să luăm măsuri, să corectăm. Pe de altă parte, există şi un grad de degradare, de folosire necorespunzătoare, iar o supraveghere suplimentară ne costă bani. Atunci, mi se pare normal ca cei care folosc această bază să suporte o parte din cheltuielile PMO nu doar pentru întreţinere", a declarat Bolojan.

Edilul a mai spus că la primăvară tarifele de acces vor fi "reaşezate", în funcţie de modul în care orădenii vor folosi de acum înainte parcul.

Întins pe o suprafaţă de 13.000 metri pătraţi, parcul Salca III are trei terenuri de tenis, două terenuri de baschet, trei mese de tenis de masă şi un teren de minifotbal.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
@excalibur: nu a iesit socoteala la bani
Normal ca nu s-a facut mega-sistemul de supraveghere! Nu a castigat TopSound, protejatul lui Rosie de la STS, nu i-a iesit la Rosie imparteala pe bani, in concluzie: proiectul nu se mai face! Nu e la fel cu fiecare caiet de sarcini semnat de Rosie? Un agent economic - de obicei Top Sound sau Ro&Co - aduce un caiet de sarcini gata facut, ii plateste la Rosie un comision intre 10 si 25 la suta, Rosie pune semnatura pe Caietul de sarcini si gata dedicatia! Ca la Seres la manele!
Postat 25 Septembrie 2018, 03:00 de SonOfSatan
Modelul aquaparc
"La revedere, tabara draga" Pentru nostalgici,google,youtube. Primul comentariu ar trebui "Bold"-uit, OrasulMinune. Ce se intimpla in acest oras in ultima vreme incepe sa frizeze suprarealismul, nu-ti vine a crede dar e realitate aievea.In primavara , primaria s-a laudat cu un megasistem de supraveghere de mare rezolutie in punctele sensibile ale orasului.S-a implementat??? Sau ne multumim cu alte proiecte faraonice si inutile , pe ideea d-lui primar , ca "o supraveghere suplimentară ne costă bani". Nu ne-ar deranja deloc o supraveghere suplimentara , pentru linistea si siguranta oradenilor, ar putea fi chiar o prioritate.Da' mai simplu e sa punem niste taxe si sa dam amenzi
Postat 24 Septembrie 2018, 22:46 de excalibur
Bolojan gândește ce spune?
Bolojan gândește ce spune, că acum joacă adulții, și de aia n-au loc copiii? Ce să-nțelegem, că dacă se va plăti, pe copii îi va ține buzunarul să joace mai mult decât pe adulți? :) Pfff...
Postat 24 Septembrie 2018, 21:53 de hop
Uite cum se îmbogățește un club, un pic public și un pic privat deja ...
... pe banii orădenilor !?!
Postat 24 Septembrie 2018, 21:11 de CrisDumi
RUSINE !
Frumoasa strategie ! ati stiut de la inceput ca o sa impuneti taxe si pe aceasta baza, intr-un mod treptat, de aceea a fost permis accesul liber pe toate suprafetele, motivele invocate nu au nicio relevanta : - am fost constant de cand s-a deschis acest parc si toata lumea avea un comportament civilizat fara a distruge absolut nimic - lumea venea si asteptau civilizat sa se elibereze unele suprafete, timpul de asteptare aproximativ 30-40 de min. Mi se pare exagerat sa puneti taxe, mai ales pe suprafetele de tenis de camp, nu se compara deloc cu nivelul asteptarilor noastre, deoarece mingea nu sare, terenul are portiuni unde este denivelat, si sa fim sinceri nu arata a investitie costisitoare asa cum o sustineti. Cu aceste taxe faceti numai sa opriti publicul oradean sa faca sport !!!!! Rusine !!!!!!!!
Postat 24 Septembrie 2018, 18:16 de alexbungau
Foame :)
Asadar, copiii nu au loc sa joace pentru ca adultii monnopolizeaza terenurile. Iar solutia este sa implementati taxe. Felicitari! Adultii, care au venituri, vor ocupa terenurile in continuare, pentru ca au de unde, iar copiii, care nu au venituri, nu vor mai veni la terenuri nici macar atata cat veneau pana acuma. Chiar sunt curios, voi ganditi masurile astea inainte de-a le aplica? Sau sunteti atat de avari incat imediat veti pune taxe si pe plimbarile in parc, ca doar nah, uzam asfaltu, respiram aerul, ocupam spatiu, gasiti voi un motiv penibil, ca va pricepeti.
Postat 24 Septembrie 2018, 16:59 de OrasulMinune
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON