URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 06 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
03 Iulie 2024, 18:40

Șoseaua de centură Beiuș, stadiul lucrărilor: Se realizează suprabetonarea viaductelor și a pasajelor, iar pe alocuri se toarnă asfaltul (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Județean Bihor a anunțat miercuri că lucrările la amenajarea șoselei de centură Beiuș au ajuns la un stadiu de execuție de 70%.

„Constructorii lucrează la suprabetonarea celor două viaducte și a celor trei pasaje supraterane de pe traseu, la montarea parapetelor pe viaducte, instalarea stâlpilor de iluminat public, iar pe unele tronsoane se toarnă asfaltul”, se arată în comunicatul trimis de CJ Bihor. 


(sursa foto: Consiliul Județean Bihor)

Centura Beiuș va avea o lungime totală de 9,33 kilometri și este compusă din două tronsoane.

Primul are o lungime de 7,3 kilometri, începe din DN76, traversează Crișul Negru și Drumul Comunal 231, ocolind Beiușul la vest. Apoi, trece peste calea ferată și Crișul Negru și revine în DN76 printr-o curbă la dreapta.

Al doilea tronson al șoselei este mai mic. Are o lungime de 2 kilometri, înspre localitatea Delani și va face legătura între primul sector al centurii și DJ 764 Beiuș - Roșia - Aleșd, asigurând totodată accesul către Parcul Industrial Beiuș.

(sursa foto: Consiliul Județean Bihor)

Cele două secțiuni au constructori diferiți. Astfel, pe primul tronson lucrează asocierea formată din Drum Asfalt, Ilgaz Insaat Ticaret Anonim Sirketi, Obras Publicas y Regadios, OPR Asfalt, valoarea contractului fiind de 269,4 de milioane de lei, fără TVA, iar al doilea tronson este executat de Drum Asfalt și Ile Viorel Construct, contractul semnat având o valoare de 15,5 de milioane de lei, fără TVA.

În luna ianuarie a acestui an, președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, spunea că centura va fi deschisă traficului în această vară. Rămâne de văzut dacă va fi așa. 

Finanțarea pentru realizarea acestei investiții este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional de Infrastructură Mare 2014 - 2020. Șoseaua este realizată de CJ Bihor, în parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Eu nu am reușit să cuantific ce presupune "asfaltarea pe alocuri".
Să fie oare ca la plombele de asfalt, una tare și una moale până se egalizează diferențele în mod natural? Nu ar fi mai productivă turnarea continuă, de la un cap la altul, pentru a nu lăsa în urmă denivelări între porțiunile în lucru? Sau poate, de ce nu, se face așa cu intenție și potențiale scuturături, pentru ca niciun camion să nu ia viteză prea mare la urcarea și coborârea de pe viaduct.
Postat 04 Iulie 2024, 09:46 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6089 RON
  • 1 EUR = 4.9772 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON