URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 August 2021, 21:00

Şosea de aproape 20 de kilometri în zona Tăşad - Copăcel, modernizată (FOTO)

Şosea de aproape 20 de kilometri în zona Tăşad - Copăcel, modernizată (FOTO) (sursa foto: Consiliul Judeţean Bihor)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Drumul judeţean DN76 Tăşad – Copăcel – Serghiş – DJ767 a fost modernizat, lucrările în valoare de circa 19 milioane de lei urmând să fie recepţionate de Consiliul Judeţean Bihor. Porţiunea reabilitată se întinde pe aproape 20 de kilometri.

"Lucrările de modernizare a drumului judeţean dintre localităţile Tăşad – Poiana Tăşad – Copăcel - Serghiş sunt aproape de finalizare. Astăzi, 11 august, o echipă formată din  vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Mircea Mălan, colegi de la Direcţia Tehnică din cadrul Consiliului Judeţean, proiectant, firma responsabilă de lucrări şi dirigintele de şantier a fost în teren pentru a inspecta lucrările. În zilele următoare se va realiza recepţia acestora", se arată într-un comunicat transmis miercuri de reprezentanţii CJ Bihor. 

Drumul, cu o lungime de 19,8 kilometri, este prevăzut cu două benzi de circulaţie, câte una pe sens, lăţimea părţii carosabile fiind de 6 metri. La aceasta se adaugă acostamentele, cu lăţime de 0,5 şi 0,75 metri. Drumul a fost refăcut complet pe o porţiune de 4,95 de kilometri din lungimea totală, iar pe restul tronsoanelor s-a asfaltat. 

Pe traseul şoselei judeţene sunt şi trei poduri. "Constructorul a demolat şi reconstruit două dintre acestea, ambele cu o lungime de câte 10 metri. Pentru al treilea pod au fost efectuate lucrări de reparaţii. Lucrările au presupus construirea a 25 de podeţe noi, pentru preluarea tuturor apelor pluviale de pe drum şi dirijarea lor către văile existente din preajma amplasamentului", se mai arată în informarea CJ. 

Proiectul "Modernizare DJ767 B din DN76 Tăşad – Copăcel – Serghiş – DJ767" este finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Firma care execută lucrările este SC Drumuri Bihor SA Oradea.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe la finalul lunii ianuarie în 2020, iar valoarea contractului este de 18.903.527,99 lei, cu TVA inclus.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
vai de modernizare
Domnule Malan ce receptie face judetul la covorul asfaltic pe acest tronson. Se pare ca cei de la judet in frunte cu cei care conduc nu stiu ce inseamna covor asfaltic nou. In momentul de fata e doar criblura nu asfalt. Halal reabilitare. Daca ar vedea cei de afara s-ar ingrozi. Dar ce sa faci merge si asa, ca doar se poate ....
Postat 12 August 2021, 08:34 de ss
cati copaci se planteaza de-a lungul soselelor refacute?
perfect! va rog sa spuneti si cati copaci s-au plantat de-a lungul soselei, nu de alta, dar imediat vine zapada/viscolul si inghetul!
Postat 11 August 2021, 22:25 de roger
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON