URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 18 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 August 2024, 09:21

Sorin Grindeanu spune că un lot din Bihor al Autostrăzii Transilvania este ca „Tânăr și neliniștit, episodul 600 și ceva”. De ce încep lucrările abia în 2025

Sorin Grindeanu spune că un lot din Bihor al Autostrăzii Transilvania este ca „Tânăr și neliniștit, episodul 600 și ceva”. De ce încep lucrările abia în 2025 Șantierul autostrăzii între Chiribiș și Suplacu de Barcău este abandonat de mulți ani
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat vineri, la Oradea, că lucrările pe tronsonul de autostradă dintre Chiribiș și Biharia, pentru care contractul de execuție s-a semnat anul acesta cu asocierea firmelor Precon Transilvania, controlată de Beneamin Rus, patronul grupului Selina, și Citadina 98 din Galați, dar ordinul de începere a lucrărilor a fost dat abia pentru anul viitor, vor începe atunci pentru că așa s-a agreat cu omul de afaceri orădean.

Oficialul a comentat situația aberantă la finalul conferinței de alegeri a PSD Bihor și la solicitarea BIHOREANULUI, care l-a întrebat dacă el consideră această situație una normală.

„Lotul Chiribiș-Biharia, cred că știți mai bine decât mine, este o istorie, un foileton, un Tânăr și neliniștit, episodul 600 și ceva. O iau din urmă, de pe vremea lui Orban (Ludovic Orban, fost premier liberal – n.r.), când guvernele de dreapta au venit aici și au semnat cu mândrie patriotică, înainte de alegerile parlamentare din 2020, acest lot care, ce să vezi, imediat după ce s-a semnat cu anumite promisiuni făcute, lucrurile nu s-au mai reglat”, a declarat Grindeanu, cu referire la solicitarea de majorare a valorii contractului, pe care a cerut-o asocierea câștigătoare atunci, compusă din alte firme ale grupului Selina, cerere care a fost respinsă de Ministerul Transporturilor.

Pentru că Beneamin Rus și oficialii de la București nu s-au mai înțeles, firmele au deschis un proces împotriva CNAIR. Licitația a fost anulată, reluată și apoi atribuită în mandatul lui Grindeanu, însă cu această anomalie ca lucrările propriu zise să înceapă la un an distanță.

Ministrul susține însă că vina nu este a lui, care „ca orice ministru de bună credință al Transporturilor, îmi doresc să se facă lucrări”, ci rezultatul negocierilor cu Beneamin Rus, care inclusiv săptămâna trecută ar fi avut o întâlnire cu Grindeanu, conform spuselor acestuia.

„S-a ajuns la un punct comun cu tot ceea ce era neclar și s-a ajuns la un acord pe un calendar împreună cu această companie (Precon Transilvania – n.r.)”, a declarat Grindeanu, fără a mai explica și care sunt motivele concrete pentru care calendarul evocat se întinde pe o perioadă atât de largă.

În schimb, ministrul a dat asigurări că el își dorește ca lucrările să înceapă cât mai repede atât pe acest tronson, cât și pe altele din Autostrada Transilvania.

Despre tronsonul dintre Suplacu de Barcău și Chiribiș, unde CNAIR a semnat în această primăvară un contract cu Erbașu Construcții, Grindeanu a spus că „va intra în lucru probabil în perioada următoare”. „Se termină faza de proiectare și vor intra în faza de execuție”, a adăugat oficialul. De altfel, așa cum și BIHOREANUL a scris recent, firma Erbașu Construcții a dat dovadă de o mobilizare impresionantă pe șantierul autostrăzii.

Ministrul PSD a spus și că își dorește ca la finele mandatului său, adică la finalul acestui an calendaristic, să poată spune că în România sunt 400 de kilometri de autostradă și de drum expres. În prezent, sunt aproximativ 210 km de asemenea drumuri în țară.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
fata de cal
fata de cal un impotent functional! A blocat pe persoana lui fizica de ministru trecator pe la un minister lucrarile pana in 2025! un politruc palavragiu demagog!
Postat 11 August 2024, 16:22 de scortosul
Cine mai îl crede pe individul acesta?
O iau cu PNL că e în campanie! Și n-avem nevoie de discursuri de campanie! Lucru, lucru și lucru. Că promisiuni avem de la Bechtel! Și tot pe piatra craiului ajungem până la Cluj. Să nu ne mai caute până la inaugurarea completă până la Cluj!
Postat 11 August 2024, 09:18 de Vio_427
Mulți "naivi" sar gardul când poarta-i deschisă
Voi chiar sunteți "orbi", nu vreți să vedeți că nu se vrea a se construi autostrăzi în România?că sunt interese interne, sau externe nu mai contează, nu se vrea sì punct. Că unii politruci spun că vor dar nu pot din cauza altora sunt doar vrăjeli. Niste mizerabili care joacă teatru, asta sunt politrucii începând cu liderii...mai mult nu spun.
Postat 10 August 2024, 21:12 de Maikeltroll
bihon-53
Într-adevăr Grindeanu e plin de sine, ăsta ne dă de numa, sa vazut cu autostrada Transilvania, e posibil sa facă si cu DX-ul la fel...
Postat 10 August 2024, 19:49 de Sandu2100
ministru plin de sine
Nu stiu care a fost scopul vizitei dvs. la Oradea, dar ca si toti psd-isti nu stiti alceva decat sa improscati intodeauna cu noroi ,sa scuipati in stanga si-n dreapta jignind si aprostofand pe fiecare coleg care are alta culoare politica. Credeti ca santeti mai destept sau mai grozav?Nici decum dimpotriva ati dat dovada de clase putine.Daca ati avut dreptate in ceea ce ati afirmat se putea spune si altfel fara puhoi de jigniri la adresa lui Bolojan.Probabil ca va plac virginele fiind- tanar si nelinistit- ( nu stim care episod) dar v-am invita sa mergeti pe tronsonul de drum de la Suplacul de Barcau ,nu cu elicopterul ci cu caruta si apoi m-ai vorbim.Oricum -lumea nu incepe si se termina cu Bolojan,lumea incepe si se termina cu Grindeanu.
Postat 10 August 2024, 16:29 de bihon-53
Te așteptăm Grindeanu la tăiat de PAMBLICI
Dai ordin de începere a lucrării peste 1 an, bineînțeles doar PSD poate face așa ceva.
Postat 10 August 2024, 15:39 de Sandu2100
Daca..
Daca stiau ca e tot Beni la mijloc,de ce i au atribuit ,din nou ,contractul...?.erau destui licitanti care vor sa lucreze...
Postat 10 August 2024, 15:00 de zorro
Grindeanu ... omul de casă al lui Johannis.
Mohan ... băiatul de casă al lui Carp. În rest, marele program național al autostrăzilor și drumurilor expres merge mână în mână cu cel european al orașelor de 15-20 minute. ????
Postat 10 August 2024, 14:42 de KP
Batran si nesimtit...
Sa faci misto ca ¨că un lot din Bihor al Autostrăzii Transilvania este ca „Tânăr și neliniștit, episodul 600 și ceva”¨ trebuie sa ai un tupeu extraordinar, atat timp cat contractul cu Bechtel a fost semnat de PSD in timpul guvernului Nastase. Alti bani furati de la amaratul asta de popor, exact ca miliardul care s-a dus pe 100 milioane de doze de vaccin intr-o perioada in care aproape ca nu se mai vaccina nimeni. Popor amarat dar prost deoarece cu consecventa si entuziasm voteaza cu aceeasi care le-au tras in trecut niste tepe colosale.
Postat 10 August 2024, 13:52 de Emilut
Prostește
Sorin Grindeanu este de o aroganță pristească, dacă sintagma nu este un pleonasm. Această aroganță crede că poate ține loc de inteligență. O presupunere complet falsă.
Postat 10 August 2024, 10:00 de marginan
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4662 RON
  • 1 EUR = 4.9738 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON