URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Principala temă de campanie la alegerile locale a fost traseul Inelului Metropolitan de Nord, care pângărește zona paradisiacă din cartierul orădean Podgoria. Acum, că alegerile s-au terminat, mă gândeam că liniștea se va lăsa peste chestiune, mai ales că au intrat în consultare publică trei variante de drum. Iată, însă, că a apărut un ONG care, prin vocea unei distinse doamne, declară că locuitorii din Podgoria și cei din Oșorhei nu sunt de acord cu nici una dintre propuneri...
Zic şi eu
Adrian Cris
De-o vreme, televiziunile de știri sunt toată ziua cu Bolojan în gură. Cu cât omul tace despre sine cu mai multă încăpățânare, cu atât mai abitir îl pomenesc ceilalți...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 August 2024, 10:35

Sorin Bulă Grindeanu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fost premier al lui Liviu Dragnea din ianuarie până în iunie 2017, dat afară, la propriu, din clădirea Guvernului, unde se baricadase cu Victor Ponta, iar din noiembrie 2021 ministru al Transporturilor, viitorul premier și șef al PSD Sorin Grindeanu - așa cum sună scenariile în cazul în care Marcel Ciolacu va deveni președintele României - a trecut prin Oradea de trei ori în deja prea lunga sa carieră. 

Prima dată în urmă cu un an, pe 22 august 2023, când a inspectat din elicopter șantierul drumului de legătură dintre centura Oradea și ciotul de autostradă Borș - Biharia, și apoi, înconjurat de tovarăși de partid, a făcut o conferință de presă pentru a-și lipi din meritele proiectului, deși singurul a fost că nu l-a îngropat. Din fericire, ce-i drept, nici nu mai putea.

A doua oară, a trecut prin Oradea în luna martie a acestui an, împreună cu premierul Ciolacu și cu predecesorul acestuia, Nicolae Ciucă, iar a treia pe 9 august, cu prilejul Conferinței Județene a PSD Bihor, când a dat cu bâta-n baltă de trei ori. 

O dată, atacându-l pe Ilie Bolojan și asmuțind Județeana de partid să-i urmeze pilda, sub pretextul că liberalul și-ar aroga merite pe care nu le are, apropo de același proiect al DX 16 dintre oraș și autostradă. Asta, deși tot bihoreanul știe că paternitatea îi aparține tocmai lui Bolojan, și încă din 2016, când era primar al Oradiei, la fel cum tot el a dezgropat proiectul întregului Drum Expres până la Arad, ca președinte al Consiliului Județean Bihor.  

Tot la ultima vizită, Grindeanu a slobozit o minciună descalificantă pentru un ministru al Transporturilor, pretinzând că lucrările pentru electrificarea și modernizarea căii ferate Episcopia Bihor - Cluj Napoca ar fi cele mai avansate pe teritoriul județului nostru. A demontat-o BIHOREANUL săptămâna trecută, cu dovada chiar de la CFR: din cele patru tronsoane ale proiectului, cele două din Cluj sunt la 8% și 15% stadiu de execuție, iar celelalte două, din Bihor, abia la 2% și 3%. Dar nimic nu mai poate uimi la profesorașul de mate din Caransebeș care, întrebat deunăzi pe ce loc ar fi într-o cursă în care l-ar depăși pe alergătorul de pe locul 2, a răspuns că pe primul! 

A treia nefăcută din ultima descindere e povestea servită după ce o colegă l-a chestionat de ce, sub patronajul său, CNAIR permite firmelor desemnate să finalizeze Autostrada Transilvania între Chiribiș - Biharia să înceapă lucrările abia la anul, deși licitația au câștigat-o deja de peste un an. Ministrul a pretins că așa a negociat cu firmele, dar abureala îi este demontată tot de BIHOREANUL, care a descoperit că de fapt a încercat un șantaj și nu i-a reușit

Culmea e că, de când conduce Transporturile, Grindeanu n-a vizitat niciodată șantierul autostrăzii, pesemne să nu fie imortalizat în jungla de buruieniș care continuă, și în mandatul său, să-l acopere. 

Dacă ar fi mai mintos, ministrul ar face bine să nu-și mai repete raidurile prin Bihor, unde începe să aibă faima unui Bulă de tip nou. Unul de un umor involuntar, trist și păgubos. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Adriane, cum comentati? Daca puteti comenta!
Au scos cutitele, precum parlagii! Doi deputați și opt primari pnl demisionează din conducerea unei filiale, încercând să-l demită pe șeful organizației județene BN. https://ziare.com/pnl/demisii-pnl-bistrita-1890487
Postat 27 August 2024, 17:29 de pinonel
Iar
ne jigniți inteligența!,, Spune-mi cu cine te însoțești ca să-ți spun cine ești"!.
Postat 27 August 2024, 13:37 de nealiniat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5156 RON
  • 1 EUR = 4.9742 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON