URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 08 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că, în sfârșit, contraselecția practicată la PNL de primul schior al țării începe să dea roade. Cum cifrele arată că blândul general Ciucă stă în sondaje pe undeva în marja de eroare a acestora, liberalii s-au trezit că nu e prea sănătos să mergi la război cu declarația de capitulare gata semnată. Și acum umblă după persoane cât de cât frecventabile...
Zic şi eu
Adrian Cris
Mai mult de jumătate dintre comunele bihorene se laudă cu săli și terenuri de sport, ba și cu capele prin cimitirele sătești, făcute cu sute de milioane de lei încă din epoca lui Adrian Năstase, apoi din răposatele programe naționale de dezvoltare locală PNDL 1 și PNDL 2, gestionate de Elena Udrea și Liviu Dragnea, iar în ultimii trei ani și din Programul Național de Investiții Anghel Saligny.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Iulie 2024, 09:41

Someșan versus Bolojan: Singurul opozant rămas al Inelului Metropolitan de Sud a pierdut procesul cu CJ Bihor

Someșan versus Bolojan: Singurul opozant rămas al Inelului Metropolitan de Sud a pierdut procesul cu CJ Bihor (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Soarta Inelului Metropolitan de Sud al Oradiei - care va ocoli Oșorheiul, Oradea, Sânmartinul și Nojoridul - este ca pecetluită, în ciuda opoziției proprietarilor de terenuri din Cheriu care s-au bătut cu Consiliul Județean pentru a stopa lucrările.

După ce în decembrie 2023 Curtea de Apel Cluj Napoca, căreia 21 de proprietari i-au cerut anularea hotărârilor din 2022 ale CJ Bihor, le-a dat satisfacție parțial - ceea ce a obligat administrația județeană doar să refacă aceste hotărâri motivând alegerea traseului și regândind șoseaua mai largă, iar în primăvara acestui an proiectul revizuit a fost aprobat până și de consilierii din opoziția PSD-istă -, singurul care continuă lupta a rămas fostul jurnalist Claudiu Someșan.

Și el a pierdut însă prima bătălie, joia trecută Tribunalul Cluj respingându-i cererea de suspendare a aplicării noii hotărâri, adoptate în primăvară. Someșan mai are posibilitatea să atace sentința la Curtea de Apel, dar, fiindcă urmează vacanța judecătorească, șansa unui verdict definitiv pentru suspendarea lucrărilor care să fie dat până la finele anului e ca nulă.

Iar cum un eventual proces pe fondul problemei, pentru anularea noii hotărâri, ar dura tot vreo doi ani, cât a durat și primul, deznodământul se întrevede mult după darea în folosință a șoselei, prevăzută pentru primăvara anului viitor. Cum s-ar zice, Bolojan - Someșan: 2-0.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
KP
Nu te ajută capul sa vezi. In rest e bine in civic.
Postat 10 Iulie 2024, 11:24 de Sandu2100
SandaXXL ...
... ai anintit de pasajele de la centrul civic. Ei bine, e demonstrat deja că sunt tot atât de inutile cât ești și tu. Pasajele nu au ca rezultat separarea traficului auto de circulația mijloacelor de transport în comun (tramvaie) și cea a pietonilor ... așa cum rezultatul tău de postac nu a fost atins, iar PNL a pierdut mult în acest an din aprecierile electoratului.
Postat 10 Iulie 2024, 10:57 de KP
zsizsi
Inainte de CIVIC, propaganda striga că se inundă, ca dacă se strica o mașină că una alta, ei bine nu sa întâmplat asta, dar propaganda e deranjată că nu poți face stânga de pe Tudor pe Decebal, ei bine înainte nu puteai face stânga de Decebal pe Tudor :::))) Există anumite chestii carre care pot stopa o lucrare, dar in Oradea si Bihor au fost oprite lucrări din cauza contestațiilor, la Biharia sa stopat pt descoperi arheologice. Aici nu vorbești de spot are a lucrărilor pt ca nu sunt bani, sau primarul e leneș. Dar lucrarile astea deranjează propaganda, și ii deranjează doar pe ei, restul e mulțumiți.
Postat 09 Iulie 2024, 22:21 de Sandu2100
KP
Someșan e unul ca tine, sau poate ești tu ăla, nu a cerut respectarea drumului, nici nu stie ce a cerut, e de la Cluj, acolo are salarii mare, ce face el aicilea pe salarii mici ::::)))) Se dă jurnalist si tu crezi ca dă la sapă ::::))) Orădenii si Bihorenii ii mulțumesc pt că datorită lui drumul e mai larg. Știi piesa " Larga larga dessa muié larga "
Postat 09 Iulie 2024, 21:28 de Sandu2100
Manipulare grosolană.
Someșan nu este împotriva realizării lucrării. Nici vorbă de așa ceva. El a cerut doar respectarea traseului inițial al drumului, așa cum apare pe harta de investiții de acum 17-18 ani. Adică prin ocolirea firească a grădinilor unor bihoreni din comunele limitrofe. Că e și el afectat de asta e regretabil ... nu știam că Someșan știe să grădinărească și să dea la sapă.
Postat 09 Iulie 2024, 20:11 de KP
Ăsta
O venit dă la Cluj sa oprească dezvoltare Oradei
Postat 09 Iulie 2024, 19:26 de Sandu2100
Ar trebui
Ar trebui pus la plata,sa suporte diferenta de costuri...gica contra
Postat 09 Iulie 2024, 16:23 de zorro
Somesan
Mai traiesti, BA!!, claudiu somesan (fara majuscule...)??!! Tu erai ala care erai (pseudo)jurnalist la ziarul de trista amintire ''Jurnalul de Dimineata'', pastorit de jegul ala de narcis bandi pista fekete (fekete = negru in ceru' gurii)??!! Tu erai BAAA!!!, ala care veneai si luai inteviuri la diferite persoane, le fotografiai (fara ca acestea sa intuiasca scopurile tale josnice!!!) dupa care postai fotografiile in ziarul fecaloid mai sus pomenit, cu buline iesindu-le din gura, cu chestii pe care nu le rostisera niciodata, rod al fanteziilor tale de ***??!!
Postat 09 Iulie 2024, 15:43 de AnaConda
Valorile
Ati vazut ? Nici bine nu s-au incheiat alegerile locale ca au si disparut “valorile” venite “in sprijinul cetateanului” , gen MADAR si toata gasca rosie . Acum nu mai au nimic de castigat nu isi mai pierd vremea , cum au facut inainte de alegeri de veneau cu scheme si semnaturi prntru cei afectati de dezvoltare . Astia sunt capusele societatii , orice ati zice , dar Bihorul gandeste cu capul , si capul dupa cum se vede a ramas tot Bolojan !
Postat 09 Iulie 2024, 14:05 de Mare_blue17
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4799 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON