URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 11 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că ucenicul și-a întrecut maestrul! Cine credea că odată cu plecarea lui Ilie Bolojan de la Primăria Oradea se va așterne liniștea peste oraș, că buldozerele nu vor mai trece prin sufragerii, că picamerele vor fi duse la topit și prin urbe vor zburda exclusiv bicicliști și trotinetiști înecați în clorofilă s-au înșelat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Octombrie 2024, 19:55

Sold-out la opera „Tosca”, de joia viitoare, din Oradea. Datorită cererii mari, spectacolul se reia o zi mai târziu

Sold-out la opera „Tosca”, de joia viitoare, din Oradea. Datorită cererii mari, spectacolul se reia o zi mai târziu Imagini din producția „Tosca” de la Opera Națională Română Cluj-Napoca. Florin Estefan și Aurelia Florian vor urca și pe scena orădeană în cele 2 spectacole (sursa foto: Facebook / Opera Națională Română Cluj-Napoca)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Datorită interesului mare pentru opera în 3 acte „Tosca”, de G. Puccini, de la Filarmonica de Stat Oradea, de joi, 17 octombrie, spectacolul fiind sold-out, instituția anunță o a doua reprezentație, o zi mai târziu, vineri, tot de la ora 19.

Cele două concerte vor fi conduse de dirijorul David Crescenzi și vor aduce pe scenă Corul și Orchestra din Oradea, alături de soliști de calibru, care vor fi costumați specific unui astfel de spectacol și anului la care face referire piesa, 1800.

Astfel, Aurelia Florian intră în rolul Floriei Tosca, Cristian Mogoșan este Mario Cavaradossi, Florin Estefan – baronul Scarpia, Corneliu Huțanu – Cesare Angelotti, Petre Burcă – Sacristan, Andrei Șofron – Spoletta, David Pogana – Sciarone, David Năoian – temnicer.

Una dintre cele mai iubite opere din lume, Tosca este o poveste tragică despre dragoste, poftă, crimă și intrigi politice, în care cântăreața de operă Floria Tosca se luptă pentru a-și salva iubitul, pe pictorul Mario, de sadicul șef al poliției, Scarpia.

Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la moartea compozitorului de geniu Giacomo Puccini, cel care a compus lucrarea în câțiva ani, pe baza unui libret de Luigi Illica și Giuseppe Giacosa, după piesa de teatru La Tosca din anul 1887 a dramaturgului Victorien Sardou. La premiera din 1900, din Roma, rolul principal al Floriei Tosca i-a revenit celebrei soprane românce Hariclea Darclée.

„Pentru a oferi publicului oportunitatea de a se bucura din nou de această capodoperă, vă invităm vineri, 18 octombrie, de la ora 19, la o nouă reprezentație „Tosca”, cu aceeași distribuție remarcabilă. Asigurați-vă locul la unul dintre cele mai așteptate evenimente culturale ale toamnei! Vă așteptăm cu drag la un spectacol de neuitat!”, au transmis comunicatorii Filarmonicii.

Biletele sunt disponibile atât la casieria Filarmonicii, cât și pe platforma online, la prețuri între 15 și 50 de lei, în funcție de categorie și loc.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5521 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON