URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 18 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 August 2024, 12:46

Şoc în Primăria Oradea. Directoarea Parcurilor Industriale din Bihor, Alina Silaghi, a demisionat din funcţie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Directoarea Agenţiei de Dezvoltare Locală Oradea, care gestionează toate parcurile industriale din judeţul Bihor, Alina Silaghi, a demisionat din funcţie.

Aceasta va părăsi postul de director după şapte ani în care a condus ADLO, începând de luna viitoare.

"Vă informez că, începând din 1 septembrie 2024, am decis să mă retrag din funcţia de director general al Agenţiei Locale de Dezvoltare Locală Oradea", şi-a anunţat luni dimineaţă colaboratorii Alina Silaghi.

Șefa ADLO le-a mulţumit partenerilor agenţiei pentru colaborarea avută.

"A fost o onoare şi un privilegiu să lucrez împreună cu dumneavoastră şi să contribuim împreună la dezvoltarea şi creşterea economică a oraşului nostru. Vă mulţumesc sincer, pentru sprijinul, colaborarea şi încrederea pe care mi le-aţi acordat pe parcursul mandatului meu", a scris Silaghi.

„Nu plec de supărare”

Contactată de BIHOREANUL, Alina Silaghi a spus doar că este o decizie personală.

"Este o decizie pe care am luat-o mai de mult, dar am tot amânat-o. Nu plec de supărare sau că aş fi avut ceva discuţii (n.r. - cu conducerea oraşului). Plec din motive personale", a spus directoarea.

"Un factor declanşator al acestei decizii au fost motivele de sănătate care au apărut având în vedere eforturile pe care le-am depus în ultimii ani. Pe viitor îmi voi continua activitatea în cadrul biroului pe care îl deţin ca expert contabil şi auditor financiar, dar în prima jumătate de an nu voi face nimic", a declarat Alina Silaghi.

Șapte ani în ADLO

Alina Silaghi a preluat conducerea ADLO prin concurs în vara anului 2017 venind din mediul privat, unde gestiona propriul birou de contabilitate.

În cei şapte ani de activitate, cele trei parcuri industriale ale oraşului au fost ocupate integral, numărul firmelor găzduite de acestea crescând de la 40 de companii la 120 de companii.

În prezent Oradea are în pregătire cel de-al patrulea parc industrial în zona străzii Corneliu Baba şi încă două parcuri "inteligente" în Calea Sântandreiului.

ADLO şi-a extins activitatea în judeţ şi gestionează astăzi proiectele a patru parcuri inteligente în Aleşd, Beiuş, Marghita şi Ştei şi trei noi parcuri industriale la Săcuieni, Tămăşeu şi Tileagd.

În total, valoarea investiţiilor făcute în parcurile industriale bihorene a crescut de la 120 milioane euro la 1,5 miliarde euro.

În plus, ADLO gestionează în Oradea, printre altele, primul bloc, cu 65 de locuinţe, pentru angajaţii parcurilor industriale, iluminatul public din oraş, proiectul terminalului intermodal din Episcopia, cel al incubatorului de afaceri din strada Louis Pasteur şi altele.

Urmează un interimat prelungit

Postul vacantat prin plecarea directoarei Alina Silaghi nu va fragiliza poziția ADLO în raport cu pontențialii investitori în județul Bihor, spun reprezentanții municipalității.

"Plecarea doamnei Alina Silaghi nu va afecta activitatea ADLO. Nu pleacă niciun investitor, nu va fi afectată nicio negociere cu potențiali parteneri, nu se oprește nicio activitate", a declarat luni pentru BIHOREANUL şeful direct al directoarei Alina Silaghi, city-managerul Mihai Jurca.

Potrivit city-managerului, "doamna directoare a construit o echipă care va duce fără probleme toate provocările cu care se confruntă ADLO”.

La rândul său, primarul Florin Birta a ţinut să aprecieze activitatea directoarei Alina Silaghi.

"Este o decizie care îi aparţine şi pe care o respectăm. Îi mulţumesc pentru toată activitatea depusă în ultimii ani", a spus și primarul de Oradea.

Birta a declarat că, după plecarea lui Silaghi, la conducerea ADLO va urma o perioadă de interimat destul de lungă.

"Oricum, doamnei Alina Silaghi urma să îi expire în primăvara anului viitor contractul de mandat şi urma să facem o nouă procedură de selecţie. Întâi va fi selectat un nou Consiliu de Administraţie care va alege, ulterior, un director general. Procedura ar putea dura şi şapte luni", a pus Birta.

Potrivit primarului de Oradea, directorul interimar urmează să fie numit la începutul lunii septembrie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Gasca pocaitilor
Spui Oradea si poti trage apa in orice domeniu, bine ca avem piata Unirii si 3 pasaje. In rest aceeasi mentalitate, conducere si educatie de taranoi cocliti. Asa sunt si locuitorii si cam tot ce e e Oradea
Postat 06 August 2024, 19:08 de vasi13
Liste
Întrebarea care îi trebuia adresată era „pe care listă vă vedem la toamnă, Senat sau CD?” :)
Postat 06 August 2024, 03:11 de cvm
si cat
de ''vizionar'' , trebuie sa fii sa intelegi ca loanurile conduse de aceste cocotzate nulitati impuse de grupurile de interese , sufera de ''lipsa comenzi'' zice ei , in realitate firmele spoliate pe toate gaurile , de parandaratruri si hotii in grup cu bardidele , nu au cu ce si cine sa se adapteze cerintelor in schimbare ale pietelor ...daca ar trai aceste gorile din salar de hoperator mediu pe Borsului ...
Postat 05 August 2024, 14:09 de sodelica
si da
a promovat exclusiv nulitati profesional , pe criterii de interes de grup (bartid si comunitatea neoprotestanta), toate firmele noi au, cu putine exceptii, in nucleul de conducere HR ..management mijlociu si top , exclusiv nulitatile profesionale ale peneleului si bocaitilor.
Postat 05 August 2024, 13:37 de sodelica
din pacate
''adevarul doare'' la Oradica si va fi asa pururea si in sec 21, exista un pattern clar , si aia de dinainte Ungur a fost sinecura cuiva , si a plecat cu scandal, si asta este , si in afara de a numi pe a cuiva sau a sapa pe aia indezirabili, n-a facut decat a luat de pe ADLO salar foarte mare , si a acaparat dupa principiul iti dau aici imi dai acolo ., si aia care o sa vina o sa fie la fel , ca nu dau bardidele si bocaitii baniile...Sictir
Postat 05 August 2024, 13:24 de sodelica
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4662 RON
  • 1 EUR = 4.9738 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON