URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Septembrie 2013, 18:02

Siturile Natura 2000, prezentate ca la carte

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pornind de la constatarea că prea puţini români ştiu că au în jurul lor Situri Natura 2000, adică arealuri protejate pentru habitatele, fauna ori speciile de animale pe care le adăpostesc, Centrul Naţional pentru Dezvoltare Durabilă a realizat în cadrul "InfoNatura 2000 - Campanie Naţională de conştientizare privind importanţa conservării Biodiversităţii prin Reţeaua Natura 2000 în România" prima bază de date completă cu cele 530 de situri din ţară. Din acestea, 30 se regăsesc în Bihor.

Astfel, oricine poate consulta la adresa de internet http://dev.adworks.ro/natura felurite informaţii despre situri: acoperire geografică, specii, localităţi aflate pe suprafaţa siturilor, particularităţi socio-economice şi activităţi economice derulate pe teritoriul lor, dar şi fotografii impresionante din aceste zone.

Pe lângă baza de date online, Centrul a editat, în condiţii grafice deosebite, un catalog şi un album al siturilor, distribuite tuturor instituţiilor şi ONG-urilor cu preocupări în protecţia mediului. Campania naţională s-a derulat în cadrul unui proiect cofinanţat cu fonduri europene.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON