URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Septembrie 2012, 08:35

Silviu Hotăran şi Camelia Şucu vorbesc despre antreprenoriat, leadership şi inovaţie la BizTech 2012

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cel mai mare eveniment de business şi tehnologie din Transilvania, BizTech 2012, desfăşurat în perioada 27-28 septembrie la Hotel Ramada, aduce la Oradea nume mari din lumea antreprenoriatului şi a soluţiilor în IT.

"Peste 60 de specialişti IT vor prezenta noile soluţii şi programe IT dedicate învăţământului, mediului public şi mediului de afaceri. Totodată, peste 20 de speakeri din sfera managerilor, antreprenorilor şi consultanţilor vor lua cuvântul în cadrul BizTech", se arată într-un comunicat din partea organizatorilor.

Create cu scopul de a aduce aproape cele mai mari companii de IT şi managerii regionali, şi de a facilita dezvoltarea unei conexiuni între cele două entităţi, conferinţele sunt organizate pe secţiuni de educaţie, tehnologie, business şi cercetare-inovare.

Orădeanul Silviu Hotăran, de pildă, actualmente training leader, managing director la GKTI Semper Human, le va împărtăşi invitaţilor care sunt paşii pentru schimbarea şi dezvoltarea oamenilor, a echipelor şi organizaţiilor apelând la programe de training şi coaching. "Antreprenor în educaţie", fostul General Manager Microsoft România, propune un proiect complex orientat pe obiective, menit a creşte şi dezvălui liderii din noi, mai arată comunicatul.

Deşi pe plan mondial economia a avut de suferit, există şi modele de reuşită în afaceri. Camelia Şucu, o femeie de succes, va povesti la BizTech 2012 despre experienţa sa de antreprenor în România, de la începutul anilor '90 până acum. Care au fost cele mai grele obstacole, ce a motivat-o să investească în continuare în produse de lux în ciuda crizei economice, dar şi-n afaceri cu produse wellness şi ferme.

În ceea ce priveşte sesiunea despre fiscalitate, Florin Gherghel, Head of Tax Department în cadrul Noerr, va susţine o prezentare despre cum vă puteţi diminua impozitul pe profit, precum şi ce drepturi poate invoca o companie în faţa organelor de control. Pentru a se dezvolta, companiile IT&C pot accesa finanţări nerambursabile din fondul ajutorului de stat pentru proiecte IT&C, potrivit HG nr. 797/2012.

De la Iulian Sorescu, Head of Financial Department la Noerr Finance & Tax, participanţii vor afla care sunt criteriile de eligibilitate, bugetul total pe care-l puteţi accesa, perioada de valabilitate şi multe alte date practice.

Tot din sfera investiţiilor, inovării şi cercetării vom afla de la prof. Univ. Dr. Anca Dodescu, de la Facultatea de Ştiinţe Economice, care sunt aglomerările economice şi parteneriatele triple-helix - adevărate motoare ale inovării la nivel regional. Potrivit strategiei europene, soluţia principală a ieşirii din criză o reprezintă inovarea şi politicile publice stimulatoare pentru un mediu de afaceri predispus la inovare.

Pe de altă parte, în cadrul conferinţei, vor fi prezentate exemple de bune practici din diferite regiuni ale UE de tipul aglomerărilor economice: parcuri industriale, centre tehnologice, incubatoare de afaceri, clustere, reţele de inovare etc. şi parteneriatelor triple-helix, care pot constitui modele de aplicat în România şi în Regiunea de Nord-Vest.

În partea a doua a conferinţei, pornind de la cea mai frecventă strategie pentru "ieşirea din criză" identificată în UE - un angajament bugetar puternic pentru educaţie, cercetare şi inovare combinat cu scheme stimulatoare inteligente pentru un mediu de afaceri deschis spre inovare şi cu parteneriate strategice între comunitatea de afaceri, partenerii sociali, universităţi şi administraţia publică - dezbaterile vor fi stimulate în direcţia identificării unor soluţii concrete pentru "imperativul inovării" în Oradea şi Regiunea de Nord-Vest.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON