URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 04 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Martie 2022, 15:25

Sentinţă definitivă: Traian Băsescu, fost colaborator al Securităţii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit, printr-o sentinţă definitivă dată miercuri, că fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a fost colaborator al Securităţii comuniste.

La scurt timp după sentinţă, Băsescu a reacţionat printr-un scurt mesaj publicat pe Facebook, în care anunţă că va ataca decizia la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO): "Am luat notă de decizia ICCJ pe care nu o voi comenta public, aşa cum am procedat de-a lungul întregului proces. Voi face demersurile legale la CEDO".

ÎCCJ a menţinut hotărârea instanţei anterioare şi a respins miercuri apelul depus de fostul preşedinte Băsescu faţă de verdictul Curţii de Apel Bucureşti. 

În cadrul procesului, Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a depus documente care arată că Traian Băsescu ar fi avut un ofiţer de legătură desemnat de fosta Securitate, cu gradul de locotenent-colonel, şi că ar fi dat două note informative olografe, semnate cu numele de cod "Petrov", notează Libertatea.ro.

În schimb, în timpul procesului de la Curtea de Apel Bucureşti, Traian Băsescu a negat că ar fi fost colaborator al fostei Securităţi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
era evident…
pentru oricine a prins vremurile alea, nu puteai avea functie de conducere si sa faci comert cu exteriorul fara sa dai cu ciocu. gand te gandesti cate si-au luat “ticalosii” de la antena3 pentru lupta contra marinarului…
Postat 24 Martie 2022, 11:24 de macese
prieteni
sa nu fim naivi si sa credem ca cineva a ajuns presedintele tarii fara sa treaca testul de prietenie cu cei din servicii...
Postat 23 Martie 2022, 19:52 de roger
Legea lustrației
Legea lustrației trebuia aplică în '90 dar nu se putea pt ca lovitura de stat a fost organizată de la Moscova prin Gorbachev via Iliescu, toți securiștii au beneficiat de funcții inalte după '90 , și împreună cu ex-KGB-istii au făcut praf industria Românească
Postat 23 Martie 2022, 19:22 de Sandu2100
bine tu...
si cu pata si cu fala! O sa dea banii si avantajele inapoi? Cedo ii da 7000euro ...poate
Postat 23 Martie 2022, 17:06 de Christa
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5814 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON