URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 Iulie 2016, 16:45

Senatul Universităţii l-a suspendat din funcţie pe rectorul Constantin Bungău

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Rectorul Universităţii din Oradea, Constantin Bungău, aflat în arest la domiciliu, a fost suspendat din funcţie de senatorii instituţiei.

Decizia vine la două săptămâni după ce senatorii propuseseră suspendarea rectorului, dar Ministerul Educaţiei le-a cerut să ia o hotărâre, nu doar să facă o propunere. Drept urmare, reuniţi joi în ultima şedinţă înainte de vacanţă, senatorii au discutat ce au de făcut. 

Surse din Senat au declarat BIHOREANULUI că dezbaterile au fost îndelungate, dar până la urmă forul legislativ a decis să aprobe suspendarea rectorului Constantin Bungău din funcţie pentru perioada în care acesta nu îşi poate exercita atribuţiile.

"Hotărârea spune că, în baza adresei de la Ministerul Educaţiei, Senatul aprobă suspendarea din funcţia de rector a domnului profesor universitar Constantin Bungău, în condiţiile legii, până la data ieşirii din imposibilitatea exercitării funcţiei de rector", a declarat preşedintele forului, Sorin Curilă, joi, pentru BIHOREANUL. Astfel, în ziua în care va fi liber să se întoarcă la muncă şi să îşi exercite funcţia, Bungău va redeveni automat rector. 

Până atunci, în fruntea Universităţii senatorii l-au numit ca ordonator de credite pe prorectorul Marcel Roşca, cel care, de altfel, îi ţine locul lui Bungău de când acesta lipseşte din instituţie.

Hotărârea suspendării lui Bungău a fost luată cu 49 de voturi pentru, 4 împotrivă şi 5 abţineri, în timp ce numirea lui Roşca s-a făcut cu 56 de voturi pentru, două abţineri şi niciun vot împotrivă. 

După cum se ştie, Bungău este în arest la domiciliu la cererea procurorilor DNA, care îl acuză de luare de mită şi trafic de influenţă. De altfel, marţi Tribunalul Bihor a judecat cererea DNA de prelungire a arestului la domiciliu pentru rector, dar şi pentru fosta decană Floare Chipea şi soţii Camelia şi Marin Dindelegan, instanţa hotărând să îi ţină pe toţi patru acasă încă o lună. Sentinţa nu este definitivă, contestaţiile celor patru urmând să fie judecate la Curtea de Apel Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
niste banditi
nerusinarea Senatului e peste poate. Bungau trebuie sa isi dea demisia. Rosca? Sa cerceteze DNA povestea procesului si a celor 25 000 de euro> Niste banditi!
Postat 22 Iulie 2016, 19:29 de andreimagheru
pacat
Bungau nu merita asta ! Nici studentii, nici toti universitarii, nici toata Oradea !
Postat 21 Iulie 2016, 22:28 de gigel1
!!!
@no_name: Fals! Suspendarea este suspendare si atat! A se vedea suspendarile lui Basescu din 2007 si 2012! Suspendarea nu inseamna foarte mult! Bungau nu este condamnat ( sper sa nu fie! ) !
Postat 21 Iulie 2016, 19:01 de TDS
al 3-lea mandat
Tot raul spre bine, rectorul Bungau nu mai are „mai mult de 2 mandate consecutiv” in consecinta poate candida pentru un al 3-lea mandat in 2020!
Postat 21 Iulie 2016, 18:02 de no_name
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON