URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Februarie 2022, 23:15

Şeful NATO spune că vor fi trimise noi trupe de luptă în România, coordonate de Franţa. "Este noua normalitate în Europa" (VIDEO)

Şeful NATO spune că vor fi trimise noi trupe de luptă în România, coordonate de Franţa. 'Este noua normalitate în Europa' (VIDEO) (ilustraţie generică, sursa: nato.int)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şeful NATO a mai spus că România ar urma să găzduiască un grup de luptă al NATO, care să rămână în ţara noastră pe termen lung. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a făcut declaraţiile, miercuri, după întâlnirea miniştrilor apărării din ţările NATO, ţinută la Bruxelles. 

În aceeaşi conferinţă, Stoltenberg a declarat că Alianţa este gata să discute cu Rusia despre reducerea armamentului şi transparenţă, dar Rusia trebuie să respecte dreptul fiecărei ţări de a-şi stabili viitorul.

Niciun semn de dezamorsare

Concret, Jens Stoltenberg a spus că, chiar dacă Rusia arată semne că ar accepta soluţii diplomatice pentru criza creată, "până acum, nu am văzut niciun semn de dezamorsare a situaţiei în teren, nicio retragere de trupe sau de echipamente". 

"Ceea ce vedem astăzi este că Rusia are în continuare o forţă de invazie pregătită să atace. (...) Este cea mai mare adunare de forţe în Europa de la Războiul Rece. De la început, aliaţii din NATO au spus clar că agresiunile asupra Ucrainei vor avea un preţ mare", a mai spus acesta, adăugând, însă, că "în acelaşi timp, NATO rămâne pregătită pentru dialog" şi că nu este prea târziu ca Rusia să dea înapoi şi să aleagă calea păcii. 

În context, secretarul general Stoltenberg a spus că NATO nu va face compromisuri în ceea ce priveşte principii de bază, cum ar fi dreptul fiecărei naţiuni de a-şi alege propriul drum, precum şi abilitatea de a proteja toţi aliaţii. 

"Nu ştim ce se va întâmpla în Ucraina"

Astfel, secretarul general al NATO a spus că Alianţa îşi pregăteşte forţele de răspuns, forţe strict defensive. "Aceşti paşi sunt defensivi. NATO nu este o ameninţare pentru Rusia. Nu ştim ce se va întâmpla în Ucraina, dar suntem în faţa unei crize în securitatea europeană. Moscova a arătat clar că este pregătită să conteste principiile fundamentale care au subliniat securitatea noastră de decenii şi că este pregătită să facă asta folosind forţa", a spus Jens Stoltenberg.

Şeful NATO a adăugat: "Regret să spun că aceasta este noua normalitate în Europa". Ulterior, el a subliniat că se referă la acţiunile Rusiei de a intimida alte ţări din Europa pentru ca acestea să accepte pretenţiile Moscovei.

El a adăugat că, în acest context, miniştrii apărării din ţările NATO, prezenţi la reuniunea de la Bruxelles, au discutat diverse opţiuni pentru a întări capacitatea de apărare a NATO. 

Noi trupe în România

Printre acestea se numără şi desfăşurarea de noi grupuri de luptă în Europa centrală şi de sud-est, inclusiv în România. "(n.r. - miniştrii apărării) au salutat oferta făcută de Franţa de a coordona un astfel de grup de luptă în România. Comandanţii noştri militari vor lucra de-acum la detalii şi vor raporta rezultatele în câteva săptămâni", a spus Jens Stoltenberg.

Răspunând unei întrebări a reporterului BBC, secretarul general al NATO a spus că nu poate să dea deocamdată detalii suplimentare, însă a dat de înţeles că trupele ar putea să rămână "pe termen mai lung" în Europa de Est, inclusiv în Europa.

Tot răspunzând unor întrebări, politicianul norvegian a adăugat: "Nu s-a luat vreo decizie finală. Dar am vizitat România vineri. Ei sunt pregătiţi să găzduiască un grup de luptă, iar Franţa este pregătită să-l conducă. Alţi aliaţi au arătat că vor şi ei să fie parte a operaţiuni". 

Amintim că, în contextul conflictului Rusia-Ucraina, Statele Unite ale Americii, cu consimţământul NATO, au decis trimiterea a 1.000 de soldaţi americani în România, alături de echipamente militare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
desi critic si eu ideile extremiste de stanga occidentala
Macar in occident ai libertate de exprimare si poti sa le critici. Macar in occident ai democratie si dupa 4 ani daca o majoritate de oameni e impotriva, se poate schimba ceva (dar uneori suntem in minoritate si asta e viata). Democratia liberala e cea mai putin abuziva forma de guvernare de pe planeta asta!
Postat 17 Februarie 2022, 16:34 de unu
Hanterii anti-Nato pot sa se mute in Donetzk , sau Crimeea
Romania nu va fi invadata de dictatorii rusi din cauza ca duntem in NATO. Nu suntem tinta, suntem ocoliti de razboi. Indepententii de Ucrainieni din pacate nu au acelasi noroc, si deja au pierdut mii de vieti umane si miliarde de euro pentru a-si apara independenta in fata imperialismului rus, prin zona Lugansk, Dontetsk. O fi avand dreptate PSD pe ici colo cu cate o chestiune, exagerari in pandemie, un presedinte fara curaj pe scena internationala, dar ti-e groaza de tampeniile anti-Nato ce le debiteaza PSD si AUR.
Postat 17 Februarie 2022, 13:53 de unu
Să vină toți euro-atlanticii, ca să mai schimbe peisajul ...
... că fetele lui Dincă ajunseseră să stea flămânde, mai mult pe marginea centurilor patriei decât pe lângă gardurile bazelor militare americane și curând cele franceze. Bașca faptul că România trebuie să preia statutul de țintă de la Germania mai ales, pentru cei care consideră că NATO e un agresor, nicidecum o alianță defensivă.
Postat 17 Februarie 2022, 10:24 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON