URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 08 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că, în sfârșit, contraselecția practicată la PNL de primul schior al țării începe să dea roade. Cum cifrele arată că blândul general Ciucă stă în sondaje pe undeva în marja de eroare a acestora, liberalii s-au trezit că nu e prea sănătos să mergi la război cu declarația de capitulare gata semnată. Și acum umblă după persoane cât de cât frecventabile...
Zic şi eu
Adrian Cris
Mai mult de jumătate dintre comunele bihorene se laudă cu săli și terenuri de sport, ba și cu capele prin cimitirele sătești, făcute cu sute de milioane de lei încă din epoca lui Adrian Năstase, apoi din răposatele programe naționale de dezvoltare locală PNDL 1 și PNDL 2, gestionate de Elena Udrea și Liviu Dragnea, iar în ultimii trei ani și din Programul Național de Investiții Anghel Saligny.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Iulie 2024, 20:25

Șeful DNA Oradea pleacă în Italia. Procurorul Bogdan Chiş va fi „magistrat de legătură”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorul Bogdan Chiş, magistratul care a coordonat în ultimii patru ani Serviciul Teritorial Oradea al DNA, va părăsi această funcție, după ce a fost selectat de Ministerul Justiției să ocupe funcția de magistrat de legătură în Italia.

„Miercuri, 17 iulie 2024, Ministerului Justiţiei a informat că Bogdan Sergiu Chiș, procuror şef serviciu, Direcţia Naţională Anticorupție, Serviciul Teritorial Oradea, a fost selectat să ocupe funcția de magistrat de legătură în Republica Italiană", se arată într-o scurtă informare a Ministerului Justiției.

În vârstă de 46 ani şi având gradul profesional de procuror Parchet Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Chiş a activat de-a lungul carierei ca procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Şimleul Silvaniei, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, apoi ca procuror în cadrul Serviciului Teritorial Timişoara al DNA, iar din 2021 conduce Serviciul Teritorial Oradea al DNA, mandatul lui la conducerea unităţii orădene urmând să expire în luna septembrie a acestui an.

Numirea lui Chiş ca magistrat de legătură s-a făcut în urma unei selecţii desfăşurate în perioada 26 iunie - 17 iulie, procedură care a constat într-un concurs de dosare, care să ateste o experiență practică în domeniul cooperării judiciare internaționale și a unui interviu care s-a desfăşurat în data de 15 iunie.

Şeful DNA Oradea a avut o singură contracandidată, pe Cleopatra Cătălina Chivu, procuroare în cadrul Serviciului Îndrumare şi Control al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În următoarea perioadă, şeful DNA Oradea va fi detaşat la Ministerul Justiţiei, detaşare care va fi dispusă de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie iar, ulterior, Bogdan Chiş va fi numit în noua funcție prin ordin al ministrului Justiției. 

Magistratul de legătură are rolul de a accelera toate formele de cooperare judiciară în materie penală și civilă, după caz, între România şi ţara gazdă, asigură schimbul de informaţii și de date statistice, pentru a favoriza cunoașterea reciprocă a sistemelor juridice, a băncilor de date juridice, precum şi relațiile dintre profesiile juridice din cele două state. 

Potrivit legii, magistratul de legătură are un mandat pentru 3 ani, care poate fi reînnoit o singură dată. El are dreptul la paşaport diplomatic pe durata misiunii în străinătate și beneficiază de toate veniturile prevăzute pentru personalul trimis în misiune permanentă în străinătate, suportate din bugetul Ministerului Public, al Ministerului Justiției sau al Consiliului Superior al Magistraturii, după caz. 

La conducerea DNA Oradea ar urma să fie delegat un alt procuror. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Statul Paralel începe să-și retragă oamenii de la vedere.
Clujul și Sălajul a dat mulți din ăștia, care acum caută să dispară din peisaj. Exemple de clujeni și sălăjeni sunt cu sutele pe listele de salvare.
Postat 18 Iulie 2024, 08:56 de KP
Felicitari pt. sinecura! O laudatio impresionanta, dar...
... dna Gal nu ne spune nimic despre competentele lingvistice! Ideal ar fi un nivel C1 pt engleza si italiana, altfel cum isi sustine ideile/cererile?! Exista si varianta unor asistente/asistenti, la cati se toaca aiurea.... P.S. Apropo de tocat banii (n-a fost adus niciun rechin, doar plevusca!), cat va primi lunar procurorul? TOTALUL!
Postat 18 Iulie 2024, 04:27 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4799 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON