URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Iulie 2021, 16:00

Şefi noi cu delegaţie la Tribunalul Bihor: Judecătorii Călin Traian Sabău şi Teodora Carmen Balogh preiau conducerea instanţei

Şefi noi cu delegaţie la Tribunalul Bihor: Judecătorii Călin Traian Sabău şi Teodora Carmen Balogh preiau conducerea instanţei foto: generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mandatul actualului preşedinte al Tribunalului Bihor, Carmen Domocoș, expiră în data de 15 iulie, iar începând de vineri instanţa va avea o nouă conducere.

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis delegarea în fruntea Tribunalului a judecătorului Călin Traian Sabău, în timp ce funcția de vicepreședinte va fi preluată, tot cu delegare, de către judecătoarea Teodora Carmen Balogh.

Potrivit hotărârii CSM, cei doi judecători vor rămâne în funcţiile de conducere până la ocuparea posturilor prin concurs sau examen, dar nu mai mult de 6 luni.

Judecătorul Călin Traian Sabău este, în prezent, vicepreşedintele instanţei, funcţie în care a fost delegat din 2019. Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Tribunalului Bihor, magistratul este absolvent al Facultății de Drept din Oradea şi a urmat ulterior cursurile Institutului Național al Magistraturii.

Judecătorul şi-a făcut stagiatura la Judecătoria din Oradea, iar din anul 2000, după promovarea examenului de capacitate, a activat la Judecătoriile Oradea şi Timișoara. În 2003, judecătorul a promovat la Tribunalul Bihor, unde a activat în cadrul Secţiei Civile I, cu o scurtă pauză, în 2006, când a fost delegat la conducerea Judecătoriei din Salonta. 

Începând din 2014, vreme de 5 ani, Călin Traian Sabău a condus Secţia I Civilă din cadrul Tribunalului Bihor.

Noua vicepreşedintă a Tribunalului Bihor, judecătoarea Teodora Carmen Balogh, vine tot de la Secţia I Civilă a instanţei şi este, la fel ca Sabău, absolventă a Facultăţii de Drept din Oradea. 

În perioada 2002-2004, ea a fost consilier juridic la Fundaţia Română pentru Comunitate, Copii şi Familie după care a urmat cursurile Școlii Naționale de Grefieri şi a lucrat ca grefier cu studii superioare la Judecătoria Oradea, respectiv la Curtea de Apel Oradea.

Balogh a intrat în magistratură în 2011, întâi la Judecătoria Oradea, iar din 2015 la la Secţia I Civilă din cadrul Tribunalului Bihor.

Delegările în funcţiile de conducere ale Tribunalului Bihor s-au făcut în contextul în care, la concursul organizat în perioada martie - iunie 2021 de CSM, prin intermediul Institutului Naţional al Magistraturii, pentru şefia Tribunalului Bihor nu a candidat nimeni, iar actuala deţinătoare a funcţiei, Carmen Domocoş, aflată la finalul celui de-al doilea mandat, a concurat pentru funcţia de vicepreşedinte şi a picat examenul cu o medie sub 5, cu mult sub cea minimă, de 7. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON