URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 14 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Minerii au protestat la Oradea, pe motiv că pensiile lor au fost reduse drastic odată cu noua lege, care pune pe prim plan criteriul contributivității. Ei au mai puțini ani lucrați, pentru că aveau grupa de muncă zero și ieșeau mult mai devreme la pensie. Așa se face că, după noul algoritm, ortacii pierd bani mulți la pensie...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Iulie 2024, 19:11

Șefa Secret Service și-a dat demisia, ca urmare a atacului armat asupra lui Donald Trump (VIDEO)

Șefa Secret Service și-a dat demisia, ca urmare a atacului armat asupra lui Donald Trump (VIDEO) sursa: captură cbsnews.com
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Directoarea Serviciilor Secrete americane, Kimberly Cheatle, și-a dat demisia ca urmare a tentativei de asasinat asupra fostului președinte al SUA, Donald Trump, care a fost atins de un glonț tras de pe o clădire aflată la circa 150 de metri de scena de pe acesta care vorbea.

Șefa Secret Service a fost audiată zilele trecute de membri ai Camerei Reprezentanților, care au chestionat-o privind pregătirea securității pentru acel eveniment electoral din Pennsylvania, la care participa Donald Trump. Mai mulţi parlamentari republicani şi democraţi i-au cerut să demisioneze, iar ea nu a dorit să răspundă la multe dintre întrebările comisiei.

„În lumina evenimentelor recente, cu inima grea, am luat decizia dificilă de a demisiona din funcția de director”, a transmis ea, ulterior, într-o scrisoare adresată subordonaților.

„Misiunea solemnă a Serviciilor Secrete este aceea de a-i proteja pe liderii națiunii. Pe 13 iulie (n.r. - când a avut loc atacul asupra lui Donald Trump) nu am reușit să ne îndeplinim misiunea”, a mai transmis aceasta, conform publicției americane CNBC. 

„În calitate de director, îmi asum întreaga responsabilitate pentru această breșă de securitate”, a mai precizat Kimberly Cheatle. 

Spotmedia.ro amintește că Donald Trump a evitat la milimetru să fie ucis, însă unul dintre participanții la miting a murit, iar doi bărbați au fost grav răniți. Criminalul a tras de pe acoperișul unei clădiri aflate la aproximativ 150 de metri de scena unde ex-președintele american vorbea. Secret Service nu și-a extins perimetrul de securitate pentru a include şi acea clădire, lăsând în schimb la latitudinea poliţiei locale să securizeze acea zonă.

De asemenea, agenții Secret Service i-au permis lui Trump să urce pe scenă și să înceapă să vorbească după ce au primit un raport de la poliția locală că o persoană suspectă a fost văzută la miting, notează aceeași sursă. 

Kimberly Cheatle a fost numită de președintele Joe Biden la conducerea Secret Service în 2022. După anunțul privind demisia, președintele Joe Biden i-a mulțumit fostei directoare pentru „deceniile petrecute în serviciul public”. El va numi o altă persoană care să preia conducerea Secret Service.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
I-a luat cam multi timp
Orice persoana cu un minim bun simț si-ar fi dat demisia a doua zi. Dar a trebuit sa facă preș din ea toți senatorii și să îi ceară atât democrații cât si republicanii demisia altfel nu pleca. Ce e trist ca în adâncul sufletului ei crede că nu are nico o vină.
Postat 23 Iulie 2024, 20:54 de CivisUlpianum
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5471 RON
  • 1 EUR = 4.9752 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON