URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Martie 2017, 12:13

Secretomanie sau prostie?

Secretomanie sau prostie? foto generic, mckpr.com
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În "cel mai sigur oraş din ţară", un individ răneşte un bărbat şi îşi execută cu sânge rece iubita. Deşi autorităţile ştiau încă de la amiază numele criminalului şi maşina cu care se deplasa, nu i-au dat semnalmentele decât spre seară. Nepermis de târziu.

Când am cerut informaţii suplimentare ni s-a spus să depunem o cerere scrisă, iar la cererea scrisă ni s-a spus că "nu se informează". Adică asasinul umbla liber şi înarmat prin oraş, iar noi eram stopaţi de birocraţie. În loc ca populaţia să fie atenţionată că există un pericol potenţial, s-a preferat secretomania. Nu zic că infractorul ar fi fost prins mai repede dacă Poliţia şi Pachetul ar fi diseminat prompt informaţiile în presă, dar e sigur că şansele de capturare ar fi fost mai mari.

Justiţia, Poliţia, Parchetele, toate agenţiile şi instituţiile publice se ascund după nişte regulamente obtuze făcute tot de ele, pe care, culmea, nici nu le respectă. Dacă invoci cazul de forţă majoră, te trimit la partea din lege care le convine. Te pun să faci cereri în scris, ca să-ţi dea răspunsul în 10 zile sau, mai rău, în 30, invocând "volumul mare de date". Asta, cu toate că tot legea spune că sunt obligaţi să dea răspunsuri presei pe loc sau în maximum 24 de ore.

Secretomania asta nu se explică decât prin teama ca nu cumva să le descoperim gunoiul ascuns sub covor sau, mai rău, scheletele de prin dulapuri. Totul se anonimizează, totul se neantizează...

În cazul oribilei crime, e cât de poate de clar că autorităţile au făcut greşeli. Cel puţin la capitolul comunicare.


Comunicarea dezastruoasă în acest caz a fost constatată nu doar de jurnaliştii de la BIHOREANUL, ci şi de alte publicaţii locale. Citiţi pe această temă şi articolul "Contrapunct - cronica unei zile tensionate şi negre - Când armele vorbesc, autorităţile tac", apărut în cotidianul Crişana.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON