Complexul de recuperare pentru copii şi tineri cu dizabilităţi "Sfântul Nectarie", ridicat de Fundaţia Mihai Neşu din donaţii, începe să prindă contur. Potrivit iniţiatorilor, se lucrează în prezent, în paralel, la construcţia unei biserici şi la ridicarea centrului în care copiii bolnavi vor face terapii, şantierul fiind des vizitat de omul din spatele proiectului, fostul fotbalist Mihai Neşu.
Potrivit unui comunicat de presă transmis de Fundaţia Mihai Neşu, şantierul din Cihei a fost deschis în 3 iunie. De atunci, muncitorii au amenajat toate aleile şi parcările, au înălţat zidurile bisericii până la 3 metri şi au început să sape la fundaţia centrului unde copiii şi tinerii cu dizabilităţi vor face terapii.
"După 14 luni de proiectare, adunat avize şi autorizaţii, am reuşit să deschidem şantierul. Ne-am gândit ca pe parcursul construcţiei acestui complex să vă ţinem la curent cu imagini şi filmări pe toţi cei care ne-aţi ajutat", a spus Mihai Neşu, într-o înregistrare video realizată pe terenul din Cihei.
Reprezentanţii Fundaţiei Mihai Neşu au transmis prin comunicatul deja menţionat că, în luna iulie, episcopul ortodox al Oradiei, Sofronie Drincec, "a sfinţit piatra de temelie a bisericii, care va purta hramurile Bunavestire şi Sfântul Ioan Maximovici Arhiepiscop de San Francisco şi Shanghai".
Fundaţia a reuşit să adune 1,4 milioane de euro din suma totală de 3,6 de milioane, de care au nevoie pentru a construi întregul centru, care va cuprinde o zonă dedicată terapiilor, o grădină senzorială, un restaurant, piscină, spaţii de joacă, zonă de cazare, spaţiu de agrement pentru terapii cu cai şi o sală de conferinţe.
Până când vor reuşi să construiască complexul, angajaţii lui Neşu îşi continuă activitatea la centrul "Sfântul Nectarie" din Oradea, înfiinţat în 2015 şi situat pe strada Dimitrie Cantemir. Aici, au parte de terapii 127 de copii cu dizabilităţi neuromotorii din 28 de judeţe ale ţării.
Cei care doresc să-l ajute pe fostul fotbalist în proiectul ridicării complexului din Cihei o pot face trimiţând un mesaj cu textul "Cred" la numărul 8844. Astfel se abonează să redirecţioneze lunar 2 euro către ONG.
De asemenea, se pot face donaţii prin transfer bancar în conturile RO63BTRLRONCRT0246793101 în lei, RO13BTRLEURCRT0246793101 în euro şi RO17BTRLUSDCRT0246793101 în dolari sau pe site-ul Mihainesu.shopia.ro.
Reprezentanţii fundaţiei mai transmit şi că au făcut o listă cu lucrurile de care ar avea nevoie pentru construcţii (beton, vată bazaltică, polistiren extrudat, plăci OSB, plăci de rigips, plăci de vidiwall, asfalt, tablă fălţuită), iar persoanele sau firmele care vor să contribuie şi să doneze materiale de construcţii sunt rugate să ceară mai multe informaţii la adresa de email info@mnf.ro sau pe WhatsApp la numărul de telefon 0721-366.255.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.