URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 19 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Septembrie 2024, 13:55

Se închide traficul pe bulevardul Decebal, pe porțiunea dintre pod și strada Tudor Vladimirescu, pentru lucrări de asfaltare (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O porțiune a bulevardului Decebal din Oradea va fi închisă miercuri traficului auto pentru lucrări de modernizare.

„Se va circula doar până la coborârea de pe pod”

Restricţiile de circulaţie vor fi instituite de-a lungul zilei de 4 septembrie pentru turnarea stratului final de asfalt pe porțiunea dintre pod și strada Tudor Vladimirescu.

„Miercuri, circulaţia pe Bulevardul Decebal va fi complet închisă pe tronsonul cuprins între Podul Decebal şi Pasajul Tudor Vladimirescu, în intervalul orar 07:00 - 21:00", a anunţat marţi Primăria Oradea printr-un comunicat de presă.

Cu ocazia lucrărilor de asfaltare, constructorii vor ridica la cotă capacele de canal de pe acel tronson. 

„Pe durata restricţiilor de trafic se va putea circula doar până la coborârea de pe Podul Decebal pe strada Splaiul Crişanei, de pe malul Crişului Repede", a declarat pentru BIHOREANUL directorul tehnic al Primăriei Oradea, Sebastian Marchiş.

Odată finalizată această etapă de lucrări, în cea de-a doua parte a săptămânii, constructorii vor trece la reabilitarea bulevardului Decebal pe tronsonul delimitat de şantierul viitorului pasaj subteran din intersecţia cu strada Tudor Vladimirescu şi zona Bisericii Emanuel.

Se lucrează la mutarea conductelor

În ceea ce priveşte lucrările la pasajul subteran, constructorii lucrau marţi la devierea reţelelor subterane de pe amplasamentul viitoarei construcţii.

„Devierea de reţele reprezintă aproape 60% din lucrările pe care le implică amenajarea viitorului pasaj Decebal. Sunt lucrări dificile pentru că pe amplasament există foarte multe reţele suprapuse într-un spaţiu îngust", a explicat Sebastian Marchiş.

După cum BIHOREANUL a mai scris, termenul de repornire a traficului auto prin intersecţia bulevardului Decebal cu strada Tudor Vladimirescu, anunţat iniţial pentru data de 9 septembrie, la începerea anului şcolar, a fost decalat până în cursul lunii octombrie.

Reprezentanţii municipalităţii au decis să înlocuiască o conductă magistrală din azbociment, care alimentează cu apă circa 17.000 de consumatori ai CAO.

Lucrarea a fost, inițial, programată pentru anul viitor pe fonduri din POR, dar conducerea Primăriei a decis să o execute cu ocazia şantierului la viitorul pasaj subteran Decebal, pentru a evita spargerea străzii în 2025 după ce aceasta abia a fost asfaltată.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Curg minciunile la primărie non-stop.
Înlocuirea conductei de canalizare de pe blvd. Decebal, nu avea cum fi o lucrare finanțată din POR (programul operațional regional), cu planificare pe anul viitor, pentru că aceste proiecte nu intră în categoria investițiilor urbane specifice, ci în cele de mediu care țin de Ministerul Mediului și de Fondul de Coeziune. Adevărul e că primarul s-a hazardat și a afirmat că lucrările la pasajul subteran vor fi gata în septembrie, după care a revenit spunând că vorbea strict de tramvai, în contextul, în care conducta cu pricina nu-i sub linie ci sub carosabil către trotuar. Acum se știe că lucrarea, în totalitatea ei, va fi gata cel mai devreme la sfârșitul anului viitor. Așadar tot una era, cu sau fără invocarea schimbării conductei respective. Fiind mai habarniști în materie de implementare proiecte de mobilitate urbană, edilii au învățat un singur lucru întretimp ... să fie și baliverniști.
Postat 04 Septembrie 2024, 09:35 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4657 RON
  • 1 EUR = 4.9746 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON