Direcţia de Sănătate Publică a anunţat joi după amiaza că în judeţ urmează deschiderea a încă cinci centre de vaccinare, "având în vedere creşterea numărului de solicitări" din ultima perioadă, în Bihor. Noile centre vor fi operaţionale, începând de vineri, în Oradea, Sânmartin, Sântandrei, Tinca şi Bratca.
Concret, conform unei informări semnate de dr. Daniela Rahotă, directoarea DSP Bihor, noul centru din Oradea care va funcţiona la parterul internatului Colegiului Tehnic "Traian Vuia" va fi deschis de luni până duminică, între orele 8 şi 20, şi va administra serul produs de Pfizer.
În judeţ vor fi deschise centre în Sânmartin (sala de sport a Liceului Tehnologic, Pfizer, în zilele de luni şi de joi, între orele 8 şi 16), Sântandrei (sala de sport, Pfizer, în zilele de sâmbătă şi duminică, între orele 8 şi 20), Tinca (Sala de sport Liceul "Nicolae Jiga", Pfizer, zilele de luni şi joi, între orele 8 şi 14), Bratca (căminul cultural, ser Moderna, zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, între orele 8 şi 15).
De asemenea, mai transmit reprezentanţii DSP, de vineri se extinde programul de lucru al altor trei centre de vaccinare. Astfel, cel din Beiuş, de la sala de sport, unde se administrează serul Johnson & Johnson, va fi deschis de luni până duminică între orele 8 şi 20, cel de la Spitalul Orăşenesc Ştei va fi deschis de luni până vineri, între orele 15 şi 20, iar centrul modular 4 (cu ser Johnson & Johnson) din Piaţa Emanuil Gojdu din Oradea va fi deschis de luni până duminică între orele 8 şi 20. "Echipele medicale ale centrelor de vaccinare din Sălard, Popeşti, Oşorhei, Tileagd continuă activitatea exclusiv prin echipe mobile", se mai arată în informarea DSP.
Măsurile au fost luate pentru ca bihorenii să aibă acces cât mai simplu şi rapid la vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.
"Vaccinarea se poate realiza fie cu programare prealabilă în Platforma RoVaccinare, fie prin prezentare directă la centrul de vaccinare cu actul de identitate, în limita programului de lucru şi al dozelor de vaccin disponibile la nivelul centrului. Persoanele programate în Platforma RoVaccinare au prioritate la vaccinare în intervalul de timp programat. Persoanele care se prezintă direct, fără programare, sunt intercalate cu cele care au programare, în ordinea prezentării, astfel încât să se limiteze, pe cât posibil, perioada de aşteptare", se arată în informarea transmisă de dr. Daniela Rahotă.
Aceasta a mai transmis, în numele instituţiei, un apel către bihoreni: "Având în vedere situaţia dramatică generată de acest val de îmbolnăviri, subliniem necesitatea respectării tuturor măsurilor de protecţie individuală şi colectivă, accesarea de informaţii din surse sigure, autorizate şi vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, ca fiind cea mai accesibilă şi eficientă metodă de prevenire a cazurilor grave de infecţie şi de reducere marcată a riscului de mortalitate. Menţionăm faptul că în România vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 este voluntară şi gratuită. Alege să te vaccinezi!".
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.