URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 08 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În sfârșit, Primăria se apucă de proiectarea reabilitării și extinderii Stadionului Tineretului. Vreme de mulți ani baza sportivă a rămas la stadiul anilor 70, doar că ceva mai dărăpănată. De altfel, multe obiective au căzut pradă, în toată țara, lipsei de bani sau nepăsării, pentru că patrimoniul aparține diverselor ministere incapabile să acceseze fonduri europene.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 27 ianuarie 2025, Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie foarte importantă cu privire la infracțiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența stupefiantelor. Decizia a fost motivată și publicată în Monitorul Oficial, pe 28 ianuarie.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 Iunie 2021, 11:32

Se caută oamenii de fier! Campionatul naţional de triatlon a revenit în Bihor (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prima competiţie organizată după pandemia de Covid-19 de Federaţia Română de Triatlon, campionatul naţional A-Robs X-Man România, se desfăşoară sâmbătă în Bihor, în organizarea clubului sportiv XTerra.

Peste 300 de sportivi din ţară şi din străinătate s-au aliniat la start şi parcurg cele trei probe: înot, ciclism şi alergare. Cei care sunt înscrişi la categoria „long distance” au înotat în canalul de fugă din Fughiu 3.800 de metri, apoi au început proba de ciclism pe un traseu de 176 km, ca să încheie concursul în alergare, 41,6 km. La „half distance”, toate lungimile sunt pe jumătate.

Concursul a demarat fără incidente, sâmbătă dimineaţă, la Fughiu. Apoi, sportivii, deopotrivă bărbaţi şi femei, au început să pedaleze pe traseul Fughiu – Ineu – Botean – Bălaia, unde vor face câte 10 trasee în buclă (cinci în cazul celor care participă la half distance).

AROBS

În centrul satului Ineu, organizatorii au amenajat un punct de hidratare, unde concurenţii pot să ia apă sau fructe. De asemenea, acolo s-au adunat susţinătorii lor, prieteni şi membrii ai familiei, care le numără turele pe care le mai au de parcurs şi îi încurajează, cu urale şi aplauze.

Totodată, unii localnici i-au urmărit cu atenţie, miraţi de viteza cu care sportivii pedalează şi de concentrarea de care dau dovadă. O femeie în vârstă chiar s-a oprit din măturatul în faţa porţii, pentru a-i observa pe ciclişti, şi a încercat chiar să-i ajute cu o "intervenţie" la divinitate, făcându-şi semnul crucii de fiecare dată când un sportiv trecea prin faţa ei.

Restricţii de trafic

Din cauza competiţiei, traficul rutier pe drumul comunal, respectiv pe cel judeţean care leagă cele trei localităţi este interzis.

Cum sportivii au ocupat inclusiv intersecţia din satul Ineu, o mare parte din localnici, care nu au acces din curţile proprii la străzile ocolitoare, nu au de-ales decât să stea acasă sau să iasă prin sat pe jos. Nici transportul public în comun nu se desfăşoară, din pricina acestei competiţii, Poliţia Rutieră acordând avizul pentru blocarea traficului rutier până la ora 17.30.

Restricţii de trafic sunt şi în Podgoria, drumul pe care sportivii vor merge alergând spre centrul Oradiei, în cea de-a treia şi ultimă parte a competiţiei. Aici, însă, maşinile vor avea voie să circule, dar cu cel mult 30 km la oră, pentru a nu-i încurca pe „oamenii de fier”.

În zona centrală, traficul va fi interzis pe strada Mihai Viteazul, parte din traseul de alergare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8032 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON