URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 04 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 Ianuarie 2024, 15:35

Se anunță temperaturi de -8 grade în Crișana. Previziunile pentru următoarele două săptămâni

Se anunță temperaturi de -8 grade în Crișana. Previziunile pentru următoarele două săptămâni (foto: arhivă / generic)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Meteorologii spun că, în zilele următoare, în Crișana temperaturile vor coborî la -8 grade, însă vor avea apoi o tendință de creștere.

Informațiile apar în prognoza publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie pentru perioada 8-21 ianuarie 2024, unde se mai precizează că, tot în Crișana, probabilitatea apariției precipitațiilor va fi mare în perioada 16-21 ianuarie.

Prognoza ANM, pe regiuni:

BANAT

În prima săptămână, valorile termice diurne vor fi apropiate de normele perioadei, cu medii în general de 0...2 grade, însă cele nocturne vor caracteriza o vreme rece cu medii ale minimelor de -8...-4 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va crește, astfel că mediile regionale ale valorilor diurne se vor situa între 3 și 6 grade și ale celor nocturne între -4 și -2 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalele 8-9 ianuarie, respectiv 16-21 ianuarie.

CRIȘANA

Până spre finalul primei săptămâni, maximele termice se vor menține la valori ușor sub normele perioadei, cu medii de 0...2 grade, însă cele nocturne vor caracteriza o vreme rece, astfel încât mediile minimelor vor fi de -8...-4 grade. Ulterior, temperatura aerului va avea tendință de creștere până la valori în jurul normelor climatologice, cu medii ale maximelor de 2...4 grade și ale minimelor de -5...-2 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalele 8-9 ianuarie, respectiv 16-21 ianuarie.

TRANSILVANIA

În prima săptămână, valorile termice vor avea unele variații, cele diurne se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, cu medii ale maximelor de -3...0 grade, iar cele noctune vor caracteriza o vreme rece, chiar geroasă, îndeosebi în nopțile de 9 și 12 ianuarie, cu medii ale minimelor de -13...-5 grade. Ulterior, temperatura aerului va fi în creștere până la valori ușor peste normele perioadei, cu medii ale valorilor diurne de 1...2 grade și ale celor nocturne de --6...-3 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalele 8-9 ianuarie, respectiv 17-20 ianuarie.

MARAMUREȘ

Valorile termice diurne vor fi ușor sub normele perioadei în prima săptămână, cu medii ale maximelor de 0 până la -2 grade în ziua de 13 ianuarie. Din 15 ianuarie până la sfârșitul intervalului, temperatura aerului va fi în creștere, până la medii de 2 grade. Minimele vor avea variații în prima săptămână și vor caracteriza o vreme rece (îndeosebi în nopțile de 9 și 12 ianuarie), cu medii în general între -10...-5 grade. Ulterior și minimele termice vor crește spre o medie de -4 grade în data de 18 ianuarie, valoare ce se va menține până la finalulul intervalului. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în intervalul 8-9 ianuarie și 16-21 ianuarie.

MOLDOVA

În primele zile din interval vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineața în cea mai mare parte a regiunii, astfel încât media maximelor va fi de -8...-6 grade, iar a minimelor de -14...-10 grade. În intervalul 10 – 14 ianuarie vor fi variații de la o zi la cealaltă și perioade cu advecții mai calde, astfel încât maximele vor avea medii între -4 și 2 grade, iar minimele între -12 și -2 grade. Ulterior, regimul termic nu va mai avea oscilații majore, astfel că cel diurn se va situa în jurul a 2 grade, iar cel nocturn între -6 și -4 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare îndeosebi în zilele de 7, 8 și 12 ianuari și din nou spre finalul perioadei prognozate.

DOBROGEA

Vremea se va răci semnificativ în primele zile din interval, astfel încât mediile maximelor vor coborî de la 2 la -4 grade, iar ale minimelor de la 6 la -8 grade. Între 10 și 13 ianuarie vor fi oscilații rapide de la încălzire la răcire, astfel încât maximele vor avea medii între -2 și 4 grade, iar minimele între -10 și -4 grade. În a doua săptămână de prognoză, regimul termic se va stabiliza la valori diurne de 4 grade și nocturne de -2 grade, mediat regional. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în zilele de 8, 9, 10, 12 ianuarie și din nou după data de 15 ianuarie.

MUNTENIA

În prima săptămână de prognoză vor fi variații termice semnificative, astfel încât mediile maximelor vor varia între -2 și 4 grade, iar ale minimelor între -10 și 2 grade, cu cele mai scăzute valori în datele de 9 și 13 ianuarie și cele mai ridicate în 8 și 11 ianuarie. A doua săptâmână va aduce un regim termic relativ constant, ce va fluctua între 4 și 6 grade în media maximelor și -6...-2 grade a minimelor. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în primele două zile a perioadei estimate, în 13 ianuarie și din nou după data de 17 ianuarie.

OLTENIA

Regimul termic va avea variații semnificative în prima săptămână din interval, astfel încât cel diurn se va situa între -2 și 4 grade, iar cel nocturn între -8 și 2 grade, mediat regional, cu cele mai reci zile în 9, 10 și 13 ianuarie și cele mai calde în 8, 11 și 12 ianuarie. În a doua săptămână de prognoză valorile termice vor avea doar ușoare oscilații, cu medii ale maximelor de 3...5 grade și ale minimelor de -4...-2 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în primele două zile din interval și din nou din data de 16 ianuarie.

LA MUNTE

În prima jumătate a intervalului, deși vor fi variații termice, vremea va fi în general geroasă în timpul nopților și al dimineților, iar mediile temperaturilor se vor situa la maxime între -8 și -2 grade, iar la minime între -16 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în zilele de 10 și 13 ianuarie. După data de 14 ianuarie, regimul termic va fi în ușoară creștere și fără mari oscilații, cu valori diurne de -2 grade și nocturne de -8 grade, mediat regional. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în zilele de 8, 9 și 10 ianuarie și din nou după data de 16 ianuarie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5814 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON