URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 14 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Minerii au protestat la Oradea, pe motiv că pensiile lor au fost reduse drastic odată cu noua lege, care pune pe prim plan criteriul contributivității. Ei au mai puțini ani lucrați, pentru că aveau grupa de muncă zero și ieșeau mult mai devreme la pensie. Așa se face că, după noul algoritm, ortacii pierd bani mulți la pensie...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 August 2024, 10:25

Școala profesorilor: Ce cursuri au făcut dascălii din Bihor în ultimul an (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Peste 2.500 de profesori bihoreni au participat, în ultimul an școlar, la cursurile de perfecționare organizate de Casa Corpului Didactic Bihor, conform unui raport de activitate prezentat de directorul Alin Ștefănuț (foto) miercuri, în ședința Colegiului Prefectural.

Cele mai căutate cursuri au fost cele de pregătire pentru concursul de titularizare (514 participanți) și pentru angajații creșelor (153).

Printre altele, CCD Bihor a mai organizat un curs de „Compasiune și acțiune, program de prevenire și combatere a bullyingului în mediul școlar”, cu 101 participanți, un altul de pregătire pentru examenul de definitivare (147) și un curs despre „Strategii eficiente de adaptare a copilului în grădiniță” (155 de participanți). În total, 2.563 de cadre didactice și angajați din învățământ au participat la cele 33 de programe ale CCD.

În acest an școlar, în premieră, CCD Bihor a deschis o filială în județ, la Liceul Vocațional Pedagogic Nicolae Bolcaș Beiuș. Pentru că reacțiile profesorilor au fost pozitive, Ștefănuț ia în calcul ca în acest an școlar să deschidă și alte filiale.

Activitatea CCD Bihor poate fi urmărită atât pe site-ul propriu al instituției, cât și în publicația online SchoolBit.ro, un jurnal digital al Casei.

Citește raportul complet al CCD Bihor:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
bani publici
Un tinerel fără experiență care mimează experiența prin poze și afișe. Dacă acum prezintă rezultatele, înseamnă că e de câțiva ani șef. Ce-l recomandă pe domnul „director” care apare cu state de plată în mai multe instituții? Politicianisme ieftine. CCD este o fabrică de diplome și hârtii fără acoperire reală, adeverințe și poze care mimează performanța pedagogică. E o anti-instituție de pregătire de copii xerox pentru profesori care se mulțumesc cu hârtiile să mai„ dovedească” un pas inutil în carierele lor didactice. „Hai să ne facem că” pe banii statului. Caracal în Bihor pentru prostire pe banii publici.
Postat 08 August 2024, 17:59 de ioana_22
Câteva întrebări:
1. Care a fost profitul CCD Bihor pentri anul 2023-2024 in condițiile in care majoritatea cursurilor sunt platite de către cursanti? 2. Este un business profitabil CCD? 3. Dacă CCD este o instituție/ unitate conexă a Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, care funcţionează în fiecare judeţ, respectiv în municipiul Bucureşti, în baza prevederilor art. 99 alin. (1) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, de ce percepe taxe pentru cursurile de perfecționare a cadrelor didactice in condițiile în care scopul lor este acela de a perfecționa cadre didactice? 4. De la ce partid provine este domnul director?
Postat 08 August 2024, 12:23 de PureStupidity
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5471 RON
  • 1 EUR = 4.9752 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON