URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 Ianuarie 2022, 15:03

Şcoala din Ţeţchea, premiată la Gala Dezvoltării Durabile, pentru un proiect civic iniţiat de elevi (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şcoala Gimnazială nr. 2 din comuna Ţeţchea se numără printre cei cinci premianţi la o gală dedicată campionilor în educaţie, organizată în a doua zi din anul 2022 de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului.

La Gala Dezvoltării Durabile "Campionii educaţiei" au fost premiate cinci organizaţii care s-au distins prin activitatea lor din ultimii trei ani: Şcoala Gimnazială nr. 2 Ţeţchea, Universitatea Bucureşti, Impact Club Paşcani, Primăria Municipiului Buzău şi compania Urbasofia.

Elevii şi profesorii din Ţeţchea au fost premiaţi după ce au dus la îndeplinire un proiect pentru comunitate: au convins autorităţile locale de nevoia amplasării de rasteluri pentru biciclete.

Elevii au identificat o nevoie din comunitatea locală, au pregătit proiectul, cu argumente în favoarea ideii, apoi l-au convins pe primarul comunei să finanţeze amplasarea de suporturi metalice pentru biciclete. Demersul lor a fost explicat şi într-un video realizat de departamentul condus de UDMR-istul László Borbély.

"România durabilă va arăta exact aşa cum ne dorim doar dacă vom oferi tinerelor generaţii educaţie de calitate şi motivaţia de a se dezvolta aici, într-o societate construită pe principii de meritocraţie. Ne bucură nespus oportunitatea pe care o avem de a premia organizaţii cu proiecte extraordinare pe zona de educaţie. Pentru că de aici porneşte schimbarea de mentalitate la care aspirăm cu toţii, din perspectiva Agendei 2030, educaţia fiind o temă fundamentală", a declarat Borbély.

Cei cinci câştigători au fost selectaţi din 132 de organizaţii înscrise şi eligibile. Juriul a fost format din Bogdan Voicu, cercetător la Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii (ICCV) al Academiei Române şi conferenţiar la Universitatea "Lucian Blaga" Sibiu, sociolog cu îndelungată experienţă în domeniul educaţiei şi al valorilor comunitare; Cosmin Mălureanu, coordonatorul Ascendia SA, o companie inovatoare în domeniul e-learning şi al designului educaţional, un catalizator al dezvoltării de conţinut educaţional cu implicarea profesorilor prin intermediul platformei Livresq; şi un reprezentant al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON