URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 01 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Aprilie 2015, 11:44

Şcoala altfel pe şantier: Elevi de la trei şcoli din Bihor lucrează voluntari la construirea de case pentru sărmani

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În această săptămână, toţi elevii din România trebuie să participe la proiectul derulat de Ministerul Educaţiei „Să ştiu mai multe, să fiu mai bun!”, cunoscut şi sub denumirea de „Şcoala altfel”, în care să facă un alt tip de activităţi didactice decât cele clasice, de predare şi învăţare.

Peste 100 de elevi de la trei şcoli din Bihor, Colegiul Economic „Partenie Cosma” Oradea, Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea şi Colegiul Naţional „Avram Iancu” Ştei, şi-au anunţat participarea ca voluntari la Habitat for Humanity Beiuş, alături de care vor construi locuinţe pentru familii nevoiaşe.

„Încă din prima zi, voluntarii au ajutat la pregătirea cofrajelor pentru montarea unui planşeu ceramic în cadrul proiectului „Locuinţe pentru un viitor sigur” din Oradea, iar de marţi la turnarea fundaţiei pentru o viitoare locuinţă în apropiere de Beiuş. Atmosfera a fost ca de fiecare dată una destinsă, caldă şi prietenoasă, elevii şi profesorii având la sfârșitul zilei satisfacția muncii lor”, a precizat Emil Popa, director de programe în cadrul Habitat for Humanity Beiuş.

Unii dintre elevii participanţi sunt obişnuiţi cu şantierul, căci au mai participat şi în alţi ani, tot ca voluntari. „Este o activitate în care pe de o parte ne dezvoltăm noi cunoştinţe şi abilităţi, iar pe de altă parte ne bucurăm să putem ajuta oameni nevoiaşi. Ne distrăm construind şi socializăm într-un mod util şi plăcut”, a mărturisit Denisa, o elevă participantă la proiect.

Elevilor români li se vor alătura, în această săptămână, 24 de voluntari de la Rathdown School, o şcoală de fete din Irlanda.

Din anul 2002 încoace, fundaţia din Beiuş găzduieşte anual voluntari de la şcoli internaţionale din toată Europa sau din SUA.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON