URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 28 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Cred că cea mai mare consultare online despre un proiect din Oradea a fost cea cu privire la aspectul Pieței Independenței, după țeapa luată de administrație cu proiectul acela plin de țepe. Mii de orădeni au votat atunci varianta cea mai faină și, chiar dacă au fost și luări de poziție partizane, două proiecte au stârnit interesul concetățenilor noștri...
Zic şi eu
Adrian Cris
Călin Puia nu e zburat de la șefia DGASPC pentru că are pile la Bolojan. Este convingerea multor angajați ai acestei instituții, formată din mai multe motive. Unul ține de cronologie: Puia - care în 2012 câștigase un concurs (e adevărat, se știe cum sunt acestea în sectorul public), dar a fost suspendat până în decembrie 2022 - a revenit pe funcție în mandatul lui Ilie Bolojan, în ianuarie 2023...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât discuțiile în sfera politică cu privire la formarea unui guvern sunt extrem de tensionate, este important de cunoscut modul în care funcționează un guvern după alegeri, pe de o parte, iar, pe de altă parte, cum „răspunde” un guvern în fața parlamentului pe durata întregului său mandat...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Decembrie 2023, 19:00

Sărbătoarea solidarităţii: Bihorenii au donat 34 de tone de alimente pentru persoanele vulnerabile din judeţ (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Banca pentru Alimente Oradea, care adună alimente de la magazine din tot judeţul şi le distribuie apoi ONG-urilor care au grijă de familiile nevoiaşe, a anunţat sâmbătă rezultatele colectei desfăşurate în preajma sărbătorilor de iarnă. Bihorenii au donat 34 de tone de produse, care au ajuns sau vor ajunge în curând la familii nevoiaşe.

Potrivit unui comunicat transmis de Banca pentru Alimente Oradea, colecta a avut loc în perioada 15 – 17 decembrie, în ei implicându-se 419 voluntari, de la 22 de ONG-uri, care au stat în magazinele partenere pentru a le explica clienţilor cum pot ajuta semenii aflaţi în dificultate prin donarea unor alimente neperisabile precum zahăr, ulei, faină ori mălai.

"A fost o adevărată sărbătoare a solidarităţii care a adunat mii de oameni, de toate vârstele şi profesiile, într-un gest comun de generozitate faţă de cei care au cea mai mare nevoie", se arată în comunicat.

La final, voluntarii au adunat 34 de tone de produse, care au ajuns la toate cele 22 de ONG-uri implicate din Bihor, acestea având în evidenţe mai multe persoane vulnerabile.

Toate alimentele au ajuns sau vor ajunge în perioada următoare la 5.000 de persoane, care astfel se vor bucura de o masă demnă de sărbători. Din rândul acestora fac parte "familii numeroase sau cu venituri mici, bătrâni din cămine sau rămaşi singuri, fără sprijinul familiei, copii din centre de plasament, din familii sărace, din centre de zi sau de recuperare, persoane fără adăpost, mame singure, persoane cu abilităţi speciale, victime ale violenţei domestice sau ale traficului de persoane şi mulţi alţi oameni aflaţi în nevoie", se mai arată în comunicat.

Campania continuă şi după Crăciun. Bihorenii mai pot dona alimente în magazinele partenere ale Băncii pentru Alimente Oradea până în 27 decembrie. Este vorba despre magazinele Lidl, Penny, Auchan şi Kaufland, care au cutii special amenajate lângă casele de marcat.

Colecta are loc la nivel naţional, în cadrul iniţiativei Federaţiei Băncilor pentru Alimente din România şi a Colectei Naţionale de Alimente.

În restul anului, Banca pentru Alimente Oradea preia de la companii produse în surplus, cum sunt stocurile sezoniere, mărfurile refuzate la platformă din motive estetice, produsele provenite din campanii de marketing, testări de sortimente noi sau produsele ce se apropie de termenul de expirare şi vor trebui retrase de la raft. Toate alimentele sunt în termen şi bune pentru consum uman şi sunt donate imediat.

Banca pentru Alimente Oradea este o entitate non-profit care îşi propune să reducă risipa alimentară şi să sprijine persoanele defavorizate din judeţele Bihor, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.786 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON