URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 17 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Septembrie 2024, 17:39

Șapte profesoare din Bihor, nominalizate la premiile „Directorii Anului 2024”

Șapte profesoare din Bihor, nominalizate la premiile „Directorii Anului 2024” Daniela Tutoș, directoarea Școlii Creștine Private din Tinca, este îndrăgită de elevi (foto: arhiva Bihoreanul)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Șapte profesoare din Bihor se numără printre cadrele didactice nominalizate la Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2024, organizată de Asociația pentru Valori în Educație (AVE). Câștigătorii vor primi câte o finanțare de 3.500 de euro pentru un proiect al unității de învățământ.

Pe lista directorilor selectați din regiunea de vest a României se numără Alexandra Micula, directoarea Liceului Tehnologic Special nr. 1, Oradea, și Eugenia Codruța Lup, directoarea Școlii Gimnaziale nr. 1 din Avram Iancu, finaliste în secțiunea „Antreprenoriat”.

La categoria „Egalitate de șanse”, din Bihor sunt patru directoare nominalizate: Otilia Andrada Șulea - Grădinița cu program prelungit nr. 53, Oradea; Ramona Nicoleta Moț - Școala Gimnazială nr. 1, Abram; Daniela Tutoș - Școala Creștină Privată din Cartierul Romilor Tinca; Mariana-Simona Bocșan - Școala Gimnazială „Lucreția Suciu”, Oradea.

Aceeași Otilia Andrada Șulea, de la Grădinița cu program prelungit nr. 53, Oradea, a fost nominalizată și la secțiunea „Inovare”, unde mai este finalistă Tatiana Șinca, de la Școala Gimnazială „Iosif Vulcan”, Holod.

„Gala Premiilor pentru Directorii Anului reprezintă ocazia de a demonstra că directorul de școală este un vector de schimbare care oferă un impuls vital comunității educaționale, fiind și o sursă de inspirație pentru alți directori. Cu fiecare ediție a Galei, AVE facilitează parteneriate între școli și companii, școli și ONG-uri și amplifică impactul educației în viața fiecăruia, dincolo de spațiul imediat al școlii”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

În premieră, competiția națională are și patru etape de jurizări regionale. Una dintre ele va avea loc pe 12 septembrie la Oradea, unde reprezentanți ai companiilor de top din România, prezente în regiune, ai sectorului neguvernamental, ai inspectoratelor școlare, elevilor sau mass-media vor analiza performanțele directorilor nominalizați și îi vor intervieva, iar la final fiecare dintre finaliști va primi un punctaj. La fiecare categorie de concurs, din finaliștii regionali vor câștiga cei care vor avea punctajul cel mai mare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4737 RON
  • 1 EUR = 4.9743 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON