URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Septembrie 2021, 20:21

Săptămâna Mobilităţii la Oradea: Care mijloc de transport e mai rapid în oraş?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Între 17 şi 22 septembrie, Oradea va marca Săptămâna Europeană a Mobilităţii, un eveniment tradiţional deja în Uniunea Europeană, care promovează mijloacele de transport nepoluante.

În oraşul nostru, evenimentele vor începe cu un marş pe două roţi prin oraş. Critical Mass va începe vineri, de la ora 17.30, din parcarea de lângă Spitalul Municipal, şi poate participa orice persoană care minimum 14 ani şi o bicicletă.

Duminică, copiii vor putea circula gratuit cu autobuzul turistic, cu condiţia să se înscrie online la adresa de e-mail aditransregio@gmail.com, iar luni între orele 10 şi 11 doritorii vor putea vizita depoul de tramvaie.

Tot luni, de la ora 12, va avea loc o întrecere între autobuz, bicicletă şi tramvai, menită să dezvăluie care mijloc de transport este mai rapid în Oradea. Punctul de plecare va fi la Podul CFR, iar finish-ul la Casa de Cultură.

Marţi, între orele 16 şi 19, copiii cu vârste între 8 şi 12 ani vor putea participa, cu bicicletele propii, la un concurs pe biciclete şi instructaj rutier, care va avea loc în Parcul Brătianu.

„La festivitatea de premiere este invitată campioana națională XC Eliminator și vice-campioană la Cross Country XCO Bereczki Eszter”, a transmis Agenţia pentru Protecţia Mediului, co-organizatoarea Săptămânii Mobilităţii.

Agenda se încheie cu o acţiune de igienizare, pe Crişul Repede. Pe 22 septembrie, între orele 10 şi 14, voluntarii vor curăţa malurile râului, între Podul Carol 1 şi Podul Decebal, cu bărcile deținute de Apele Române.

Săptămâna Europeană a Mobilităţi este organizată în parteneriat de Primăria Oradea, OTL, APM, ABA Crişuri şi Asociaţia ProBikers.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
dezinfectarea barelor din tramvaie si autobuze - cum si cand se face?
ca veni vorba de transportul in oras, doresc sa stiu daca, cum si cand se face curatarea/dezinfectarea barelor (plus scaunele si butoanele de intrare/coborare) din tramvaie si autobuze. acestea sunt mega jegoase, cu transpiratie si grasimi de toate felurile...
Postat 16 Septembrie 2021, 13:51 de roger
Ne transmite municipalitatea că va promova astfel "transportul durabil".
Dar cu cel ocazional și/sau temporar ce au? Să-i întrebe jurnaliștii pe Bolojan, Birta și alții, definiția "durabilului" în acest caz. "Neterminații" se vor bâlbâi "profund" în răspunsuri. Pe pariu?
Postat 16 Septembrie 2021, 09:48 de KP
.
"are mijloc de transport e mai rapid în oraş?" MASINA, clar
Postat 15 Septembrie 2021, 22:44 de David
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON