URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Noiembrie 2021, 16:07

Şantierul din Nufărul - Cantemir, etapa „verde”: Peste 60 de tei plantaţi între străzile Arieşului şi Nojoridului din Oradea

Şantierul din Nufărul - Cantemir, etapa „verde”: Peste 60 de tei plantaţi între străzile Arieşului şi Nojoridului din Oradea sursa foto: Primăria Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea a anunţat că a început să amenajeze şi spaţiile verzi de pe coridorul Nufărul - Cantemir, bulevarde aflate acum în reabilitare. Peste 60 de puieţi de tei au fost plantaţi între străzile Nojoridului şi Arieşului, s-au făcut sistemele de irigaţie şi s-a însămânţat gazonul.

„Proiectul prevede plantarea în total a 100 de arbori. Cei 63 de puieți de tei cu baloți au fost plantați pe tronsonul cuprins între străzile Arieșului și Nojoridului, restul urmând să fie cuprinși în etapele următoare”, a transmis Primăria, miercuri, printr-un comunicat de presă.

Menite să asigure un acces liber pentru tramvaie, care vor putea creşte viteza cu până la 30 km/h şi să îmbunătăţească infrastructura pentru pietoni şi biciclişti, prin reamenajarea trotuarelor şi construirea unei piste, lucrările de reabilitare a coridorului Nufărul - Cantemir sunt realizate în proporție de 40%.

Recent, s-a finalizat asfaltarea între străzile Meiului şi Ciheiului, iar acum şantierul continuă cu amenajarea trotuarelor pe ambele părți ale carosabilului, a pistei de biciclete pe partea dreaptă și montarea stâlpilor de iluminat. Odată finalizată această etapă, urmează amenajarea tronsonului Ciheiului - capăt Nufărului.

Contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare a coridorului Nufărul - Cantemir a fost semnat la finalul lunii noiembrie 2020, finanţarea acestui proiect realizându-se prin fonduri europene. Primăria Oradea are o contribuţie de 3%.

Executantul lucrărilor este asocierea formată din SC Drumuri Bihor SA, SC Trameco SA și Drum Asfalt SRL, iar valoarea contractului este de 50,6 milioane lei, fără TVA.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Apa si sapunul nu sunt otravitoare, cum zice A3
Societatea umana a progresat făcând față inclusiv bolilor și molimelor care au făcut ravagii în Europa evului mediu, găsind soluția organizării leprozeriilor pentru leproși și a carantinei pentru ciumați. Azi societatea are cunoștințe superioare și soluții date de știință, dar proștii de ieri se rățoiesc azi sub sloganuri pompoase pe care nu le înțeleg însă le repetă ca să arate că-s destepți! Tratament pentru toți și reguli clare. Nespălații pe dinți clamează valorile democrației pe care de fapt ei nu o înțelog și nu au învățat niciodată nimic. Igiena tovarăși cu haznaua în fundul gredinii!
Postat 13 Decembrie 2021, 13:47 de decalog
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON