URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 14 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Minerii au protestat la Oradea, pe motiv că pensiile lor au fost reduse drastic odată cu noua lege, care pune pe prim plan criteriul contributivității. Ei au mai puțini ani lucrați, pentru că aveau grupa de muncă zero și ieșeau mult mai devreme la pensie. Așa se face că, după noul algoritm, ortacii pierd bani mulți la pensie...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Octombrie 2024, 01:20

Sandra, vedeta anilor '80, a concertat în Piața Unirii, în ultima seară de Oradea FestiFall (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ultima seară a Oradea FestiFall s-a încheiat duminică cu un concert susţinut de celebra cântăreaţă Sandra şi un impresionant foc de artificii. Piaţa Unirii s-a umplut de spectatori de toate vârstele, veniţi fie din nostalgie, fie din curiozitate să o vadă pe artista germană care a dominat topurile muzicale europene în anii '80.

Concertul Sandrei a fost momentul culminant al serii, ducându-i pe fani pe "aripile nostalgiei", după cum a fost prezentat show-ul care a durat în jur de o oră. "Maria Magdalena", "In the Heat of the Night" şi "Everlasting Love" au fost doar câteva dintre hiturile care au răsunat în centrul oraşului, aducând aminte de vremurile când dominau topurile muzicale.

​A salutat în româneşte

Sandra a urcat pe scenă în aplauzele publicului şi a salutat mulţimea cu "Bună seara!". 

Artista în vârstă de 62 de ani şi-a început spectacolul cu piesa "Maria Magdalena", unul dintre cele mai cunoscute hituri ale sale. În ciuda temperaturii scăzute, de 16 grade, artista a renunţat rapid la paltonul cu care era îmbrăcată. Iniţial, s-a plâns că îi este frig, dar apoi a părut încălzită de entuziasmul şi energia celor prezenţi, unii dansând şi cântând împreună cu ea.

Cântăreaţa, ale cărei melodii răsunau în discotecile anilor '80, a fost căsătorită timp de 19 ani cu producătorul muzical de origine română Michael Creţu, împreună având doi copii.

Artista le-a povestit fanilor că, atunci când cei doi băieţi ai săi au aflat că va cânta în România, i-au cerut să le trimită o fotografie de la concert. Astfel, la final Sandra a rugat publicul să îşi aprindă luminile telefoanelor pentru a face o fotografie de grup pe care să le-o trimită.

Sandra a energizat publicul din Piaţa Unirii format din oameni de toate vârstele, care au fost imediat cuceriţi de ritmurile dance ale artistei. Chiar şi cei mai tineri, care îi cunosc piesele doar din online, s-au lăsat purtaţi de atmosferă, dansând şi cântând alături de fani mai în vârstă. 

Dedicaţie de la Feli

Înainte concertului Sandrei, pe scenă au cântat Ovidiu Komornick şi Feli. Aceasta din urmă a lăudat oraşul, povestind că a sosit de vineri cu fetiţa ei şi că a fost impresionată de frumuseţea Oradiei. "Aşa un oraş frumos, cu oameni aşa de calzi", a spus artista pe scenă. 

Ea a cântat piese precum "Creioane colorate" şi "Timpul" şi a dedicat melodia "Adu-ţi aminte" unui orădean din public, făcând referire la bucuria de a trăi şi la momentele speciale din viaţă.

Deşi publicul din ultima seară nu a fost la fel de numeros ca în zilele precedente, centrul oraşului a fost plin în mai toate locaţiile unde a avut loc festivalul, creându-se în unele locuri şi îmbulzeală.

Final exploziv

Seara s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii acompaniat de muzică şi care a durat aproape 10 minute, încântând miile de oameni adunaţi în centru. Mulţi au imortalizat cerul brăzdat de lumini colorate, iar cei mici au aplaudat şi s-au bucurat de show.


(Sursa foto: Visit Oradea)

Cea mai întinsă ediţie a FestiFall, care a avut loc în opt locaţii din oraş, a inclus, printre altele, un spectacol cu foc şi personaje fantastice pe Crişul Repede, adus în premieră la Oradea de trupa de actori francezi Ilotopie, un show de drone, concerte pe trei scene, dar şi alte zeci de activităţi, cum ar fi ateliere pentru copii, expoziţii de artă contemporană sau ture de caiac şi canoe pe Criş. 

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5471 RON
  • 1 EUR = 4.9752 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON