URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Iunie 2021, 13:54

Salvator din pasiune: ISU Crişana recrutează voluntari pe care să-i pregătească pentru situaţii de urgenţă

Salvator din pasiune: ISU Crişana recrutează voluntari pe care să-i pregătească pentru situaţii de urgenţă foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bihorenii care vor să înveţe cum să gestioneze diferite situaţii de urgenţă, inclusiv cum să acorde prim-ajutor medical, dar sunt dispuşi şi să fie voluntari în misiuni ale pompierilor din judeţ, se pot înscrie în programul de voluntariat "Salvator din pasiune" derulat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana".

Doritorii trebuie să aibă între 16 şi 65 de ani, să fie apţi din punct de vedere medical, să nu fi avut o condamnare penală pentru o infracţiune săvârşită cu intenţie şi să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

"Persoanele selectate pentru activitatea de voluntariat vor parcurge programe de instruire constând în: cursuri introductive în cadrul cărora vor fi abordate noţiuni de bază în domeniul situaţiilor de urgenţă, cursuri de prim-ajutor, cursuri de pregătire pentru intervenţii în situaţii de urgenţă (stingere incendii, căutare-salvare). După absolvirea cursului corespunzător şi efectuarea unui număr stabilit de ore de voluntariat, voluntarii vor putea participa, alături de efectivele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" al judeţului Bihor, la activităţi de ajutor umanitar şi de transmitere a mesajelor preventive, la misiuni de acordare a primului ajutor calificat şi la misiuni de gestionare a unor situaţii de urgenţă", a precizat maiorul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Dosarele de înscriere se pot depune de luni până vineri, între orele 8 şi 16, la sediul inspectoratului, situat pe strada Avram Iancu nr. 9, în Oradea. Candidaţii trebuie să ducă o cerere de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, un aviz psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, o adeverinţă medicală şi acordul părinţilor sau al tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

Detalii suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi obţinute de pe site-ul www.isubh.ro, la secţiunea "Noutăţi", sau la numărul de telefon: 0259-411.212.

Lansat în urmă cu cinci ani, programul "Salvator din Pasiune" urmăreşte susţinerea şi valorificarea activităţilor de voluntariat, stimularea implicării şi responsabilităţii civice, obiective materializate în sprijinul acordat comunităţilor pe timpul situaţiilor de urgenţă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON