URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
31 August 2021, 16:11

Salonul vinurilor Millésime: 24 de producători prezintă peste 200 de vinuri în Cetatea Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cea de-a treia ediţie a salonului vinurilor Millésime aduce în acest weekend în Cetatea Oradea 24 de producători şi importatori care vor prezenta peste 200 de vinuri.

"Cum aleg un vin?"

Organizată în condiţii de pandemie, după un an de pauză, ediţia din acest an are ca temă principală Feteasca Neagră, unul dintre cele mai vechi vinuri româneşti.

"La cea de-a treia ediţie a salonului vinurilor, continuăm să ne concentrăm asupra soiurilor şi vinurilor româneşti. Tema din acest an este soiul Fetească Neagră", a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, organizatorul evenimentului Georgeta Bocşe.

Cea de-a treia ediţie a salonului Millésime, unul dintre rarele evenimente similare organizate la nivel naţional, le va oferi bihorenilor oportunitatea de a afla tot ce îi interesează despre vin.

"Un astfel de salon este important nu doar pentru că se organizează doar în patru oraşe din România sau pentru că avem posibilitatea de a degusta peste 200 de vinuri. Este important pentru că, nu ca la raft în hypermarket, aici primim informaţia directă şi corectă de la producător. Sunt întrebări: cum alegem un vin, ce înseamnă calitate, care e preţul corect, ce vin să iau pentru un cadou şi altele la care primim răspunsuri", a spus oenologul Dorin Popa, preşedintele Asociaţiei pentru Cultura şi Civilizaţia Vinului Millésime din Oradea.

Trei zile dedicate vinului...

Cea de-a treia ediţie a salonului vinurilor, a cărui deschidere va avea loc vineri la ora 16, va cuprinde mai multe evenimente ce se vor continua sâmbătă şi duminică între orele 14 și 20.

Vineri va avea loc un atelier tehnic pe tema soiului Fetească Neagră destinat micilor producători, sâmbătă vor fi organizate degustări comparative, va avea loc o confruntare a aromelor în cadrul cursului pentru pasionaţi "Chile vs Argentina", iar cunoscutul somelier Sergiu Nedelea va găzdui un masterclass despre vinuri-desert, în care va prezenta "vinurile dulci dincolo de preconcepţii".

Zilele vinului vor continua duminică cu o prezentare a jurnalistului specializat în vinuri Radu Ristea, care va găzdui un masterclass cu tema "Magnum vs Standard", în cadrul căreia participanţii vor decide singuri dacă îmbutelierea în fiole de 1,5 litri afectează calitatea vinului prin comparaţie cu cea în recipientele standard de 700 mililitri.

Cel de-al doilea curs al zilei va fi susţinut de somelierul Előd Ádám, aspirant la titlul de Master of Wine, care va vorbi despre "Champagne &  Co".

Preţul unui bilet de acces la salon este de 50 lei pentru o zi respectiv de 135 lei pentru participarea la fiecare dintre sesiunile masterclass care vor fi organizate cu un număr limitat de locuri.

Biletele de acces pot fi achiziţionate de pe pagina de internet a evenimentului sau direct la faţa locului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON