URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 14 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Minerii au protestat la Oradea, pe motiv că pensiile lor au fost reduse drastic odată cu noua lege, care pune pe prim plan criteriul contributivității. Ei au mai puțini ani lucrați, pentru că aveau grupa de muncă zero și ieșeau mult mai devreme la pensie. Așa se face că, după noul algoritm, ortacii pierd bani mulți la pensie...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Septembrie 2024, 17:00

Salariul mediu net în Bihor a ajuns la 4.294 lei. Este cu aproape 900 de lei sub cel de la nivel național

Salariul mediu net în Bihor a ajuns la 4.294 lei. Este cu aproape 900 de lei sub cel de la nivel național sursa foto: pexels.com
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cele mai recente date privitoare la veniturile salariale ale angajaților din Bihor, publicate de Direcția Județeană de Statistică, arată că în luna iunie a acestui an salariul mediu brut a crescut la 7.000 de lei, iar salariul mediu net, la 4.294 de lei.

Veniturile nete sunt mai mari cu circa 50 de lei față de luna precedentă în Bihor, conform datelor statisticienilor, însă rămân mult mai mici decât cele calculate la nivel național.

În luna iunie, la nivel național, câştigul salarial mediu brut a fost 8.480 de lei, în timp ce câștigul salarial mediu net a fost 5.176 lei. Salariul mediu net al bihorenilor este, așadar, cu 882 de lei mai mic decât media națională. 

„Câştigul salarial mediu brut în luna iunie 2024 în judeţul Bihor a fost de 7.000 lei/persoană. Câştiguri salariale medii brute peste media judeţului au realizat salariații din servicii (7.305 lei). Câştiguri salariale medii brute sub media judeţului au realizat salariaţii din industrie și construcții (6.660 lei) și salariaţii din agricultură, silvicultură şi pescuit (5.697 lei)”, se arată în comunicatul DJS. 

De asemenea, „câştigul salarial mediu net în luna iunie 2024 în judeţul Bihor a fost de 4.294 lei/persoană. Câştiguri salariale medii nete peste media judeţului au realizat salariaţii din servicii (4.369 lei). Câştiguri salariale medii nete sub media judeţului au realizat salariaţii din industrie şi construcţii (4.228 lei) precum și salariații din  agricultură, silvicultură şi pescuit (3.662 lei)”, conform aceleiași surse.

Efectivul de salariaţi la nivelul judeţului Bihor la sfârşitul lunii iunie 2024 a fost de 186.214 persoane.

În luna mai, în Bihor, câştigul salarial mediu brut a fost de 6.930 lei/persoană, câştigul salarial mediu net a fost de 4.249 lei/persoană.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
2 remarci!
@ Silver_Cat "campanii personale mincinoase, pentru slavirea propriei persoane ??" Spuneti d-voastra. Problema este alta. D-ii Bolojan si Birta ne-au facut o campanie electorala demna de numele asta. Campania lor este tot timpul. Ei ne-au corajul sa stea in fata cetateanului, sa raspunda la intrebari. Stilu lor este altul. Pentru orice timpenie folosesc expresii "BOMBASTICE". Astfel cetateanul este umilit (este Prost). Si asta merge bine. Exemplu aeroportul: de faptul ca gardul este dotat cu "SENZORI", tot orasul vorbea ca sint ca in America. Cind gardul s-au imburdat la primul vint mai tare, NIMENI dar absulut NIMENI nu voia sa voebeasca. Si asa mai departe " parcuri inteligente". Si bihoreanul inghite. Et vina cui? 2) "subdezvoltat, cu ff multi oameni care traiesc sub limita saraciei," spuneti D-voastra. Nu pot sa spun ca unii (un procent) nu o duc greu si foarte greu. Eu nu pot sa am o explicatie la : cum se face ca oameni de rind ( un bun procent) i-si permit 1-2 apartamente + casa ( chiar vila)? Ca acelasi procentaj isi permit vacante in strainatate ( Care costa) masini una si una (ai 4 personne adulte la o adressa si au 4 masini). Stiind ca masina ia in jurul unei 1/3 din salar. Eu nu mai inteleg nimic!!!!!!
Postat 02 Septembrie 2024, 10:41 de Piranda
"Toamna se numără bobocii".
Media pe ultimii 16 ani dă rău pentru liberalii lui Bolojan. Cum nu-i place cârmaciului să împartă puterea, el fiind de fapt la a doua viață după ce în prima a fost aghiotantul lui Stalin, nimeni nu poate spune că sunt mai mulți vinovați. Problemele birtinezilor e că ei nu știu nici măcar faptul că impozitele pe salariile orădenilor și bihorenilor revin municipiului și județului. Așa că, neecitând nicio preicupare de crește a calutății vieții oamenilor, doar orădenii fa exemplu au ajuns la o datorie bancară de 3.800 Euro/cap de locuitor, pe care o vor suporta din contribuțiile personale la bugetul local.
Postat 02 Septembrie 2024, 10:22 de KP
Lac să fie că broaște-s destule.
Soluția problemei creșterii salariale e simplă și la îndemînă, trebuie numai "bunăvoință": angajări la stat, plînge consiliul județean după paraziții îndepărtați, suspină regiile locale după habarniștii bine plătiți, gîfîie justiția după nulele care încurcă lumea pe bani mulți, sîngerează spitalele după absolvenții de Sorbonica și oricum toate slujbele astea erau pentru traineri, influenceri, coach-eri, hair stylisti, manageri, ceo, driveri, drumeri, f*ckeri, low-costeri, big-moutheri, and so and there, toți sefi de promoție la școala ajutătoare, Agora, Snspa și Sorbonica relații externe perverse! După cum se vede, putem ajunge ușor pe primul loc la salarii, pretendenți sint destui, bani mai trebuie împrumutați. Să avem și noi faliții noștri plătiți regește!
Postat 01 Septembrie 2024, 20:33 de pupinjuristu
Storia, storia... reclama tv
Ce misto mediile astea aritmetice. Dar, statistica nu ne spune mediile de la privat si la stat. Cit cistiga un angajat la kaufland, cel mai mare angajator al tarii? Dati cu banul, ca la hornbach, alta multinationala draga, se ia cam 3500 in mina. Si ceva bonuri. Mai doreste cineva? Sunt bugetar, deci exist...
Postat 01 Septembrie 2024, 20:05 de excalibur
Super-dezvoltare in stilul birtin :)))
Cum ??? Nu sunt Oradea si Bihorul in topul national al dezvoltarii ?? Nu este ilie-psihiatrie in topul mega-administratorilor, indreptatiti la sefia Parlamentului, Guvernului, Presedintiei Ue, Terrei, Galaxiei, Universului ? Vreti sa spuneti ca de fapt, Bihorul este un judet subdezvoltat, cu ff multi oameni care traiesc sub limita saraciei, iar eternul presedinte monosprancenat isi plateste cu milioane de euro furate din bani publici, campanii personale mincinoase, pentru slavirea propriei persoane ??
Postat 01 Septembrie 2024, 18:35 de Silver_Cat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5471 RON
  • 1 EUR = 4.9752 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON