URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 22 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Foarte mulți s-au întrebat cum e posibil ca, statistic, Bihorul să stea cu salariile la un nivel sub Sălaj, de exemplu, dar totuși la noi să fie pline localurile și prețurile să se apropie de cele din Cluj. Explicația e simplă: în statistici nu sunt cuprinse veniturile nefiscalizate, iar de acest lucru beneficiază din plin nu doar bihorenii, ci în general orice județ care are norocul să aibă o vamă...
Zic şi eu
Adrian Cris
Să fie nici prea tânăr, nici prea în vârstă, dar și în putere, și carismatic, să aibă experiență, dar nu și cicatrici, moderat, dar și însuflețitor, să fie cunoscut, dar nu și cu schelete prin dulap, și mai ales să nu fie membru în niciun partid. Cam ăsta ar fi profilul creionat de popor pentru viitorul președinte.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În contextul deciziei Curții Constituționale prin care au fost anulate alegerile prezidențiale, cu consecința reluării întregului proces electoral, ridică problema exercitării demnității de președinte al României pe perioada de la expirarea mandatului actualului președinte și până la învestirea președintelui ce va fi ales în primăvară.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
31 Decembrie 2023, 10:45

Salariul mediu în Bihor, în creștere constantă. Noi informații de la Direcția Județeană de Statistică

Salariul mediu în Bihor, în creștere constantă. Noi informații de la Direcția Județeană de Statistică foto arhivă BIHOREANUL
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O nouă raportare a Direcției Județene de Statistică privind efectivul de angajați, câștigurile salariale, numărul șomerilor și rata șomajului în Bihor relevă că salariații din județ au câștigat cu aproape 200 lei în plus, net, la finele lunii octombrie față de sfârșitul primului semestru al anului 2023.

Potrivit unei informări a DJS Bihor dată publicității vineri, la sfârșitul lunii octombrie câștigul salarial mediu brut a fost în județul Bihor de 5.993 lei, acest nivel fiind depășit în servicii (6.138 lei), iar sub el situându-se veniturile din construcții (5.820 lei) și din agricultură, silvicultură și pescuit (5.416 lei). La precedenta raportare, aferentă lunii iunie, câștigul salarial mediu brut era în Bihor de 5.703 lei.

În ce privește câștigul salarial mediu net, în luna octombrie acesta a fost în județul Bihor de 3.788 lei, câștiguri salariale peste această medie realizând angajații din industrie și construcții (3.895 lei) și cei din agricultură, silvicultură și pescuit (3.854 lei), iar sub această medie cei din servicii (3.710 lei). La precedenta raportare, câștigul salarial mediu net era de 3.602 lei, așadar cu 186 lei mai mic.

Tendința de creștere a câștigurilor salariale a fost constant pozitivă în Bihor de-a lungul întregului an. Cu toate acestea, nivelul de salarizare se menține, oficial, sub media națională, care a fost de 7.509 lei pentru câștigul salarial mediu brut, respectiv de 4.692 lei pentru câștigul salarial mediu net.

Tot la sfârșitul lunii octombrie, efectivul de salariați în Bihor a fost de 184.111 persoane, cu 67 salariați mai mulți decât în luna septembrie, iar cel al șomerilor de 3.108 persoane, cu 70 peste nivelul din luna precedentă, în timp ce rata șomajului a fost de 1,3%, cu 0,1% mai mare decât cu o lună înainte.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Parcarea nu e taxa or impozit, ci e serviciu de inchiriere cumparat
Si e bine ca nu le subventionam ca fra***i de la Bucuresti!
Postat 01 Ianuarie 2024, 01:16 de unu
vasi/adi13
Suntem nr. 1 la colectarea de taxe, ai văzut si tu ca Orădenii sunt mulțumiți de ce se face in oraș.
Postat 31 Decembrie 2023, 20:02 de Sandu2100
La Oradea a crescut salariul mediu brut în 2023 cu 14% față de 2021 ...
... în timp ce la Arad a fost 19% sau la Galați 24%. De Voluntari sau Otopeni ce să mai spunem, unde s-a remarcat o creștere salarială de 27% ... sau chiar Deva cu doar 29%.
Postat 31 Decembrie 2023, 20:02 de KP
Oricum e mic si taxe mari
Si fata de Bucuresti suntem la jumate, de restul oraselor mari la 50%. In Bucuresti cel mai scump abonament de parcare e 600 lei in zona 0. In Oradea e intre 1220 la periferie si 1900 in centru. Bine ca sunyem nr 1 la taxe
Postat 31 Decembrie 2023, 19:24 de vasi13
Statistica
Problema e ca cei mai multi lucreaza pe salariul minim pe economie.
Postat 31 Decembrie 2023, 16:29 de Timi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.779 RON
  • 1 EUR = 4.9749 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON