URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 08 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că, în sfârșit, contraselecția practicată la PNL de primul schior al țării începe să dea roade. Cum cifrele arată că blândul general Ciucă stă în sondaje pe undeva în marja de eroare a acestora, liberalii s-au trezit că nu e prea sănătos să mergi la război cu declarația de capitulare gata semnată. Și acum umblă după persoane cât de cât frecventabile...
Zic şi eu
Adrian Cris
Mai mult de jumătate dintre comunele bihorene se laudă cu săli și terenuri de sport, ba și cu capele prin cimitirele sătești, făcute cu sute de milioane de lei încă din epoca lui Adrian Năstase, apoi din răposatele programe naționale de dezvoltare locală PNDL 1 și PNDL 2, gestionate de Elena Udrea și Liviu Dragnea, iar în ultimii trei ani și din Programul Național de Investiții Anghel Saligny.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Iulie 2024, 12:00

Sabotaj în Franța, în ziua deschiderii Jocurilor Olimpice: Incendii intenționate în apropierea șinelor rețelei feroviare TGV

Sabotaj în Franța, în ziua deschiderii Jocurilor Olimpice: Incendii intenționate în apropierea șinelor rețelei feroviare TGV sursa foto: SNCF Voyageurs
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un atac masiv petrecut vineri dimineața asupra rețelei feroviare de mare viteză TGV din Franța a fost caracterizat drept un „act criminal revoltător” de ministrul Transporturilor, Patrice Vergriete. 

Trei incendii au fost declaranșate intenționat în apropierea șinelor de pe liniile trenurilor de mare viteză Atlantic, Nord și Est și provoacă perturbări majore ale traficului feroviar și întârzieri importante, scrie Le Figaro.

Potrivit G4Media.ro, compania feroviară SNCF a transmis că a fost victima unui „atac masiv pentru a paraliza rețeaua TGV” și a îndemnat pasagerii să „își amâne călătoria și să nu meargă în gări”.

„Incendii deliberate au fost provocate pentru a deteriora instalațiile noastre”, au precizat reprezentanții SNCF, care au adăugat că au trimis echipe la fața locului pentru „a efectua un diagnostic și a începe reparațiile”. 

Incendiile provocate asupra rețelei feroviare de mare viteză din Franța au fost acte coordonate de „sabotaj”, a declarat vineri pentru AFP o sursă apropiată anchetei.

Pe de altă parte, tentativele de sabotare a liniei de mare viteză LGV Sud Est la Vergigny, în departamentul Yonne, au fost dejucate, conform sursei citate. 

Publicația Le Monde inforează că traficul este întrerupt vineri pe anumite tronsoane, provocând întârzieri semnificative vineri, zi în care Franța primește de obicei mulți turiști transfrontalieri și când are loc deschiderea Jocurilor Olimpice de vară de la Paris.

Compania franceză de transport feroviar le-a cerut pasagerilor să-și amâne călătoriile și să nu meargă în gări. Se așteaptă ca traficul să nu revină la normal până luni.

Vineri seara, la Paris, va avea loc ceremonia oficială de deschidere a Jocurilor Olimpice.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
da
Doar franta ? germania , anglia crezi ca sant diferite ? nici nu stim ce bine ne merge -inca- in romania ! din acest punct de vedere bineinteles ...
Postat 26 Iulie 2024, 20:39 de richard
Stare de razboi
Frata, este in stare de razboi. Dupa valurile de atacuri teroriste islamiste, incepand cu noiembrie 2015 de la Paris, soldati inarmati pazesc in fiecare zi obiectivele publice cum ar fi garile, aeroporturile, autogarile, scolile, universitatile, muzeele, etc. Ii vezi si patruland pe strazi, printre oameni.
Postat 26 Iulie 2024, 18:44 de TheSolarConnection
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4799 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON