URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 08 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă tot nu s-au putut dărâma clădirile de pe Avram Iancu și Evreilor Deportați, Primăria încearcă să lărgească străzile, în detrimentul copacilor și al locurilor de parcare. Cel mai nou proiect este transformarea în drum cu două benzi pe sens a străzilor Armatei Române, Universității, Ceyrat și Atelierelor...
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 Noiembrie 2024, 11:21

Săbătoarea Sfântului Nectarie, la Izbuc: Slujbe și procesiune cu moaștele ierarhului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mănăstirea Izbuc din Bihor anunță un program religios pentru a marca, sâmbătă, sărbătoarea Sfântului Ierarh Nectarie, Marele Făcător de minuni și Vindecător de boli. După programul liturgic, va avea loc o procesiune cu moaștele Sfântului Nectarie.

„Printre sfinții ocrotitori ai bisericii principale de la Mănăstirea Izbuc se numără și Sfântul Nectarie, unde, la loc de mare cinste, este adăpostit un fragment din mâna dreaptă a Sfântului. Sfintele moaște sunt așezate într-o raclă lucrată cu măiestrie la Atelierele Patriarhiei Române și sfințită de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române, de Părintele Patriarh Daniel al României, la data de 15 aprilie 2016, în Paraclisul istoric al Palatului Patriarhal Sf. M. Mc. Gheorghe”, se arată într-o invitație lansată de mănăstire.

Potrivit acesteia, la Mănăstirea Izbuc, sâmbătă dimineață, slujbele vor începe la ora 07 cu rânduiala Ceasurilor, Acatistul Sfântului Nectarie, Sfânta Liturghie. În jurul orei 10 se va oficia Taina Sfântului Maslu și se vor rosti „rugăciuni sfințitoare, pentru tămăduirea sufletească și trupească a tuturor celor prezenți și pomeniți”. 

Organizatorii anunță că, la sfârșitul programului liturgic, va avea loc procesiunea cu moaștele Sfântului Nectarie în incinta Mănăstirii, „întru evlavioasa cinstire a grabnicului vindecător de boli al Bisericii noastre”. 

„Aleasa prăznuire a Sfântului Taumaturg din Eghina și programul special de rugăciune din ziua serbării sale se înscriu în rândul activităților pastoral-misionare și social-filantropice pe care Biserica Ortodoxă Română le desfășoară sub egida Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și a Anului comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți, după cum a fost consacrat anul 2024 în Patriarhia Română de către Sfântul Sinod”, mai transmit monahii de la Izbuc.
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6271 RON
  • 1 EUR = 4.9757 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON