URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Februarie 2024, 17:01

„Să fim pregătiți pentru o confruntare care ar putea dura decenii”. Șeful NATO le cere țărilor europene să sporească producția de armament

„Să fim pregătiți pentru o confruntare care ar putea dura decenii”. Șeful NATO le cere țărilor europene să sporească producția de armament Volodimir Zelenski și Jens Stoltenberg (sursa foto: Instagram)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, le cere țărilor europene să își sporească producția de armament pentru a intensifica livrările către Ucraina și pentru a preveni o confruntare cu Rusia „care ar putea dura zeci de ani", transmite agenția France Presse, citată de Hotnews.ro.

Declarațiile șefului NATO vin înaintea unei reuniuni cheie a miniştrilor apărării din NATO, la Bruxelles, săptămâna viitoare.

„Trebuie să ne reconstituim şi să ne extindem mai rapid baza industrială, să creştem livrările către Ucraina şi să ne refacem propriile stocuri", spune Jens Stoltenberg, într-un interviu publicat de cotidianul german Welt am Sonntag și preluat de news.ro. „Acest lucru înseamnă să trecem de la o producție lentă pe timp de pace la o producție rapidă în caz de conflict", a adăugat secretarul general al NATO.

El a subliniat că în acest moment niciun stat NATO nu se află sub amenințarea directă a unui conflict: „Nu există o amenințare militară iminentă împotriva unui aliat (din NATO). Dar, în același timp, Kremlinul lansează în mod constant amenințări împotriva țărilor NATO".

Invazia Rusiei în Ucraina a arătat că „pacea în Europa nu este un lucru de la sine înțeles", a precizat Stoltenberg, insistând asupra importanței de a proteja țările din Alianța Nord-Atlantică. „Atât timp cât investim în securitatea noastră și rămânem uniți, vom continua să descurajăm agresiunea", a spus Jens Stoltenberg.

„NATO nu caută un război cu Rusia, dar trebuie să fim pregătiți pentru o confruntare care ar putea dura decenii" - a fost avertismentul șefului NATO.

Declarațiile acestuia vin în contextul în care Ucraina solicită din ce în ce mai mult obuze, muniţii şi alte ajutoare militare, iar ajutorul american întârzie.

Cancelarul german Olaf Scholz şi preşedintele Joe Biden au solicitat Congresului SUA să aprobe pachetul de ajutor militar pentru Ucraina, amânat de prea mult timp, avertizând că Kievul nu ar putea ţine piept invaziei ruseşti fără acest ajutor, după cum arată Europa Liberă. 

Pe de altă parte, vicepremierul polonez Wladyslaw Kosiniak-Kamysz a spus că declaraţiile lui Vladimir Putin - care în interviul acordat jurnalistului american Tucker Carlson a exclus posibilitatea ca Rusia să invadeze alte ţări după Ucraina - „nu au nicio credibilitate” şi „nu vor adormi vigilenţa” Poloniei.

Noul șef al Statului Major al Apărării din România, generalul Gheorghiță Vlad, a avertizat, la rându-i, că Armata României nu are legea necesară pentru a pregăti populația să facă față în cazul extinderii războiului din Ucraina. El consideră că „politica președintelui Putin va escalada în perioada imediat următoare”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
@KP
"Ticăloșii vor bani de la toți europenii ... ... ca să să-și ia și ei partea personală." Iar tu, se pare ca vrei sa fii vecin cu rusii. Se pare ca ti-a murit singurul neuron pe care il mai aveai!
Postat 11 Februarie 2024, 16:05 de Biggie
Ticăloșii vor bani de la toți europenii ...
... ca să să-și ia și ei partea personală.
Postat 11 Februarie 2024, 08:46 de KP
Idee bună
Noi mai avem ceva fabrici de armament? Sa profităm și noi de situație. Să facem și noi un ban cinstit ca frații noștri vestici.
Postat 10 Februarie 2024, 23:07 de CivisUlpianum
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON